enda

Vibeke Vogel

(1962 – )

Producer, født 1962 i Sverige.

Vibeke Vogel er uddannet cand.phil. fra Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. Hun var kunstnerisk leder af Video Galleriet i København 1989-1992 og stod bag flere markante videokunst-festivaler i Danmark og Norden. Sideløbende var hun aktiv som instruktør. Midt i 1990'erne var hun tilknyttet produktionsselskabet Holland House, hvor hun blandt andet var medinstruktør på 'Danske piger viser alt' (1996).

I 2000 blev hun producer på Barok Film i samarbejde med instruktøren Anne Wivel. Her producerede hun blandt andet dokumentarfilmene 'Rejsen på ophavet' (Max Kestner, 2004, udtaget til IDFA), 'Min fars sind' (Vibe Mogensen, 2005) og spillefilmen 'The Journals of Knud Rasmussen' (Zacharias Kunuk & Norman Cohn), som åbnede Toronto International Film Festival i 2006.

I 2006 grundlagde hun produktionsselskabet Bullitt Film i samarbejde med Elise H Lund. Siden 2014 eneejer af selskabet, der er specialiseret til produktion af dokumentarfilm.

Her har hun primært produceret dokumentarfilm, herunder flere prisvindere. Senest ”Et militærdiktatur bag facaden”(Karen Stokkendal Poulsen), ”Kongernes Fald”, ”We Could Be Heroes” (Hind Bensari), ”The Raft” (Marcus Lindeen)

Udover sin universitetsuddannelse har Vibeke Vogel taget en uddannelse lederskab. Hun har haft flere bestyrelsesposter i kunst- og filmbranchen.

Se en lang række af Vibeke Vogels film på www.filmstriben.dk.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
De pårørende – når ens barn rammes af psykisk sygdom 2021 Producer DK/Dokumentarfilm
Efterskolen (oversigt) 2021 Executive producer Dokumentarserie
Drømmeprins 2021 Co-producent U/Dokumentarfilm
Daddy – mit liv som husfar 2020 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Et militærdiktatur bag facaden 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Kongernes fald 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
En revolutionær familie 2019 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Håbets ø 2019 Co-producer DK/Dokumentarfilm
We could be heroes 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Den nat vi faldt 2018 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Tømmerflåden 2018 Co-producer U/Dokumentarfilm
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Xenia 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Forhandleren 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Sume - Lyden af en revolution 2014 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Under den samme himmel 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
De udvalgte 2013 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Håbets havn 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Vilde piger 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Turning 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
How Are You 2011 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Frøken Mærkværdig og karrieren 2011 Producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Hele natten 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Nelly pakker 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Alle må komme med 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Halløj, lille abe! 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Simons and 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm 2010 Co-producer Antologi
Min bedste fjende 2010 Producer DK/Spillefilm
Nobody passes perfectly 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Profetia 2009 Producer DK/Spillefilm
Solange on love 2008 Produktion DK/Dokumentarfilm
Preludium 2008 Producer DK/Spillefilm
Duften af Beirut 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Mig og dig 2006 Produktion DK/Dokumentarfilm
The Journals of Knud Rasmussen 2006 Produktion U/Spillefilm
Menneskenes land - min film om Grønland 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
En gal, en elsker eller en poet 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Sanne: et portræt af hele Danmarks rock-mama 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Min fars sind 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Urge 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Rukov - på sporet af den tabte tid 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Rejsen på ophavet 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Peter Laugesen - fire stemmer 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Silkevejen 2004 Line producer DK/Spillefilm
Samlerne 2003 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Mot huset 2003 Produktion U/Dokumentarfilm
Portretti, Porträtt, Portrait 2003 Produktion U/Dokumentarfilm
Torsdag 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Manden der elskede Haugesund 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Regin Smidur 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Moving North 2003 Producent, Projektleder DK/Dokumentarfilm
Filmskatten 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Natsværmer 2002 Producer DK/Dokumentarfilm
Staceyann Chin - en Poetry Slammer 2001 Produktion DK/Dokumentarfilm
Glistrup 2001 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Erik Bruhn - jeg er den samme, bare mere 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Danske piger viser alt 1996 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Elskede dyr 1995 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Talk like whales 1994 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Hør nu synger stjernerne 1993 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ostranenie 1 1989 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Eksperimentalfilm
Van - Video art North 89 1989 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Hooked 1985 Instruktion, Manus, Produktion DK/Eksperimentalfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Special Prize of The Jury 2004 Odense Internationale Film Festival 2004 Samlerne
Nomineret til Silver Wolf Award 2004 Amsterdam, IDFA 2004 Rejsen på ophavet
2. pris for bedste kortfilm 2005 Durham, Full Frame 2005 Rejsen på ophavet
Speciel Omtale 2004 CPH:DOX 2004 Rejsen på ophavet
Special Pris 2005 Odense Internationale Film Festival 2005 Min fars sind
Danish DOX Award 2008 CPH:DOX 2008 Solange on love
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
New York, DOC NYC Film Festival 2019-11-07 Et militærdiktatur bag facaden
Zürich Film Festival 2019-09-26 Et militærdiktatur bag facaden
Bergen International Film festival 2019-09-25 Et militærdiktatur bag facaden
Dokufest Prizren 2019-08-02 Et militærdiktatur bag facaden
Sheffield Doc/Fest 2019-06-06 Et militærdiktatur bag facaden
Sydney Film Festival 2019-06-05 Et militærdiktatur bag facaden
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2019-04-25 Et militærdiktatur bag facaden
CPH:DOX 2019-03-20 Et militærdiktatur bag facaden
Berlinale 2015-02-05 Sume - Lyden af en revolution
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2014-04-24 Forhandleren
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Min bedste fjende
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2013-04-10 Turning
Ghent Flanders Int. Film Festival 2012-10-09 Turning
Hamburg FilmFest GmbH 2012-09-27 Turning
Rio de Janeiro Film Festival 2012-09-27 Turning
Moscow - Royal Danish Embassy 2012-05-10 How Are You
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2012-01-24 How Are You
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 How Are You
Sheffield Doc/Fest 2011-06-08 How Are You
Transilvania International Film Festival 2011-06-03 Min bedste fjende
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2011-05-12 How Are You
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2011-04-28 How Are You
Berlinale 2011-02-10 How Are You
Chicago International Film Festival 2010-10-07 Min bedste fjende
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Min bedste fjende
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Min bedste fjende
Malmö, BUFF 2010-03-16 Min bedste fjende
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Profetia
CPH:DOX 2008-11-07 Solange on love
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Solange on love
Taipei Film Festival 2007-06-22 Rejsen på ophavet
Docsbarcelona 2007-02-01 Min fars sind
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2007-01-24 Rejsen på ophavet
Lithuania Scanorama Film Forum 2006-11-11 Rejsen på ophavet
Lübeck, Nordische Filmtage 2006-11-01 Menneskenes land - min film om Grønland
Aarhus, Nordisk Panorama 2006-09-22 Menneskenes land - min film om Grønland
Odense Internationale Film Festival 2006-08-15 Menneskenes land - min film om Grønland
Dokufest Prizren 2006-08-08 Rejsen på ophavet
CPH:DOX 2005-11-04 Min fars sind
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2005-10-18 Min fars sind
Odense Internationale Film Festival 2005-08-11 Min fars sind
Skip City International D-Cinema Festival 2005-07-16 Rejsen på ophavet
Durham, Full Frame 2005-04-07 Rejsen på ophavet
Amsterdam, IDFA 2004-11-18 Rejsen på ophavet
CPH:DOX 2004-11-05 Rejsen på ophavet
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Rejsen på ophavet
Göteborg International Film Festival 2003-01-24 Natsværmer
Lübeck, Nordische Filmtage 2002-10-31 Natsværmer
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2002-10-15 Natsværmer
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 Natsværmer
Melbourne Film Festival 2002-07-24 Staceyann Chin - en Poetry Slammer
Mumbai Film Festival 2002-02-03 Erik Bruhn - jeg er den samme, bare mere
Toronto International Film Festival 2000-09-07 Erik Bruhn - jeg er den samme, bare mere
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 Erik Bruhn - jeg er den samme, bare mere
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.