enda

Thok Søndergaard

(1919 – 2004)

TV-tilrettelægger og -producer, dokumentarist, filmklipper m.m. Født 13. januar 1919, død 22. februar 2004.
Thok Søndergaards cv vidner om en sprælsk og sammensat personlighed, idet han i en lang karriere nåede at være både havemand, satiretegner, cirkusklovn, tryllekunstner, husholder, origami-kunstner, skuespiller og på sine gamle dage, sejlende missionær. Men han huskes nok bedst som skaber af den allerførste dukkeserie i dansk tv, 'Professor Kapok og Mekaniker Nik' (1962). I årene 1962 til 1965 havde han ansvaret for den danske tv-julekalender på Danmarks Radio og stod bl.a. bag 'Historier fra hele verden' (1962), 'Nissserne Tim og Tam' (1963) og 'Bonus og Minus' (1964).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Skoven 1962 Klip DK/Dokumentarfilm
Danske husdyr 1962 Klip DK/Dokumentarfilm
Journey to the Seventh Planet 1961 Klipper U/Spillefilm
God tur 1956 Klip DK/Dokumentarfilm
Himlen er blå 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.