enda

Kristian Møllback

(1880 – 1933)

Skuespiller og revyforfatter. Født 14/4 1880, død 5/8 1933 - 53 år gammel.

Debuterede i 1897 og fik en omfattende karriere fortrinsvist i hovedstaden ved skiftende teater- og revyscener. Ved sin død var han engageret ved Betty Nansen Teatret.

Hans filmvirke indskrænkede sig til årene 1913-16, hvor han sporadisk spillede roller hos skiftende selskaber. Kort før sin død medvirkede han i en enkelt Fy & Bi-tonefilm.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Med fuld Musik 1933 Billedhuggeren DK/Spillefilm
Fristerinden 1916 Jochumsen, slagter DK/Spillefilm
Den trætte Frederik 1915 Formanden for "Blaa Kors" DK/Spillefilm
Ægtemænd i Knibe 1915 Frantz Nissen, professorens svigersøn DK/Kort fiktion
Den Fremmede 1914 Privatdiskontør Frandsen DK/Spillefilm
Den grimme Ælling 1914 Tage, gift med Ida DK/Spillefilm
Tøffelhelten 1914 Martin Klein, en fælles ven DK/Spillefilm
Blodhævnen 1913 Fritz Lorien, komponist DK/Kort fiktion
Forskrevet sig til Satan 1913 Lagrange DK/Kort fiktion
Naar Løvet falder 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Prins for en Dag 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.