enda

Jesper Isaksen

Jesper Isaksen er en dansk filminstruktør og stifter af filmselskabet Bleed For This Picture. Hans kortfilm, 'No Exit' (2010), blev i 2012 udvalgt af Ridley Scott og Michael Fassbender som semifinalist ud af mere end 15.000 tilmeldte kortfilm verden over i den internationale Youtube kortfilmskonkurrence YourFilmFestival.

Efterfølgeren, 'No Exit 2 - Rise Against' (2013), blev nomineret til to EKKO Shortlist Awards i 2014.

Kortfilmskomedien 'Besøgsvennen' (2016), med den engelske titel 'The Visitor', havde premiere på Orlando Film Festival i 2018, hvor den var nomineret for 'Best Foreign Language Short Film'. I 2019 blev den også vist på den Bafta-kvalificerende Aesthetica Short Film Festival, ligesom den vandt prisen for 'Best Comedy' på Annual Aarhus Film Festival.

'Victim of Love' (2019) er Jespers første spillefilm. Den havde premiere på CPH PIX i efteråret 2019 i kategorien 'New Danish Directors'

Jesper har desuden instrueret mere end 20 musikvideoer.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Victim of Love 2019 Instruktion, Producer, Klipper, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Besøgsvennen 2016 Instruktion, Manuskriptforfatter, Producer, Klipper DK/Kort fiktion
No Exit 2 - Rise Against 2013 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
No Exit 2010 Instruktion, Producer, Manuskript DK/Kort fiktion
Dimission 2006 Instruktion, Casting, Producer, Fotograf, 2. unit DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.