enda

Christian Bengtson

Instruktør og manuskriptforfatter. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2019.

Bengtson har skrevet og instrueret en række Robert-nominerede kortfilm, herunder 'Shiva' (2018), 'Draget' (2019) og 'Kaldet' (2020). Han spillefilmdebuterer med familiedramaet 'Krysantemum' (2022).

Bengtson har også skrevet til tv, blandt andet som hovedforfatter på tv-serien 'Noget om Emma' (2020) og medforfatter på 'Lover' (2021). Han modtog FilmFyns talentpris for 'Draget' ved Odense Filmfestival i 2019.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Krysantemum 2022 Instruktion DK/Spillefilm
Kaldet 2020 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Kort fiktion
Draget 2018 Instruktion DK/Kort fiktion
Dagny 2016 Manuskript DK/Kort fiktion
Shiva 2015 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Sort Sol 2014 Manus DK/Kort fiktion
To kvinder 2012 Manus DK/Kort fiktion
10:01 2012 Manusforfatter DK/Kort fiktion
Nedtællinger 2012 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.