enda

Syd for Fyn

Ebbe Larsen, Danmark, 1962

30 min.DK/DokumentarfilmTuristfilm

Ove Sprogøe speaker denne rundtur til de sydfynske øer:
Avernakø og Korshavn. Lyø: Klokkestenen, gadekæret, Anes kiste. Svendborg som søfartsby og med færgerne til øerne. Tåsinge: Bregninge kirke, Ambrosius egen, Valdemar Slot og Troense med Søfartmuseet. Thurø: Stolte søfartstraditioner, byen, kirkegården. Bogbåden Falken med tre biblioteksansatte: Børge Mersing (Leder), Susanne Chalas (Biblioteksassistent) og Jakob Albrektsen (mørkt tøj), med båden på tur rundt til de små øer, Hjortø og Hjelmshoved. Ærøbåden og postbåden. Drejø: Branden i 1942, bomærker ved gårdene. Ærø: Vandpumpen på torvet i Ærøskøbing, de små gader, turister med færgen fra Svendborg, Flaskeskibsmuseet og Pibesamlingen. Marstal - Vollerup - Sten om Ærøs samling. Kvæg sejles fra Ærøskøbing til sommergræsning på Dejrø. Langeland: Rudkøbing, Kong Humbles grav, Tranekær Slot, Egeløkke, Hov med færgen til Fyn og Sjælland, Bagenkop med fiskerbådene og Keldsnor Fyr.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Syd for Fyn
Dansk titel Syd for Fyn
International titel South of Funen
Andre titler Øerne i det sydfynske øhav
Emneord Sydfynske øhav, Det, Drejø, Svendborg, Søfart, Søfartshistorie, Lyø, Skibsfart, 1960-1969, Øer, Naturen, Langeland, Ærø, Tåsinge
Instruktør Ebbe Larsen
Manuskript Ebbe Larsen
Fotograf Ebbe Larsen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Orion Film
Dansk distribution Danmarks Turistråd, Statens Filmcentral, BP Gas
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, Farve, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Orion Film
Rekvirent BP Gas
Dansk distribution Danmarks Turistråd, Statens Filmcentral, BP Gas

Instruktion

Instruktion Ebbe Larsen

Manus

Manus Ebbe Larsen

Foto

Foto Ebbe Larsen

Speaker

Speaker Ove Sprogøe

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF