enda

Politikens filmjournal 097

Danmark, 1951

7 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Luxemburg: Dronning Juliana af Nederlandene og prins Bernhard på officielt besøg.
2) Sverige: Sveriges statsminister Tage Erlander fylder 50 år. Fhv. statsminister Hans Hedtoft, den finske statsminister Fagerholm og den norske statsminister Gerhardsen kommer med gaver og lykønskninger.
3) Iran: Oliekrise. Delegerede fra Nationaliseringskommissionen flyver fra Teheran for at forhandle med det engelsk-persiske olieselskab.
4) Canada: Katastrofebrand i Montreal. 39 mennesker omkommer.
5) Frk. Skærsommer 1951 kåres på Hotel Marienlyst i Helsingør. Konkurrencen er arrangeret af Ekstra Bladet og SAS. Med i dommerkomitéen er bl.a. skuespillerne Osvald Helmuth, Ole Monty, Carl Fischer, Elga Olga og Lily Broberg.
6) Frankrig: Luftakrobatik på Eiffel-tårnet i Paris.
7) Dansk Derby 1951 på Klampenborg Galopbane i Ordrup.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Politikens filmjournal 097
Dansk titel Politikens filmjournal 097
International titel Politiken's film journal no. 97
Emneord Statsbesøg, Holland, Luxembourg, Sverige, Iran, Oliekrisen, Canada, Ildebrande, Helsingør, Skønhedskonkurrencer, Akrobatik, Frankrig, Paris, Klampenborg, Hestevæddeløb, 1950-1959
Medvirkende Ole Monty, Carl Fischer, Lily Broberg, Osvald Helmuth
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Ole Monty
Medvirkende Carl Fischer
Medvirkende Lily Broberg
Medvirkende Osvald Helmuth

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF