enda

Ekspeditionen

Per Kirkeby, Danmark, 1988

31 min.DK/Dokumentarfilm

En lysbilledagtig serie om Danmarks-ekspeditionens medlemmers forsvinden i landskabet, hvor filmforløbet repræsenterer tiden. "Enkeltbillederne kombineres med essayistiske kommentarer oplæst af Kirkeby på lydsiden, men elementerne sammenføjes, så de tilsammen danner en ganske intrikat, eksperimentel helhed, en art "ny fortælling" - en kombinationsproces" (in Tanja Ørum: De eksperimenterende tressere - kunst i en opbrudstid, p. 595).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Ekspeditionen
Dansk titel Ekspeditionen
Emneord Grønland
Instruktør Per Kirkeby
Fotograf Teit Jørgensen
Editor Grete Møldrup
Komponist Henning Christiansen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Kraka Film
Internationalt salg
Tekniske data 16 mm, 1,37:1 Academy, Farve, Mono
Comment En del sekvenser er optaget i Pearyland parallelt med optagelserne til "Geologi - er det egentlig videnskab?". Filmen har formentlig ikke været i distribution.
Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Kraka Film

Instruktion

Instruktion Per Kirkeby

Foto

Foto Teit Jørgensen

Klip

Klip Grete Møldrup

Musik

Musik Henning Christiansen

Speaker

Speaker Per Kirkeby

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF