enda

Ekspedition - De fem kortfilm

Daniel Dencik, Danmark, 2014

DokumentarserieUndervisningsfilm

1:5 Fang et bjerg - Billedkunstner Tal R reflekterer i samtale med forskerne over lighederne mellem at tegne og forske. Kan det være godt ’at fejle’, og hvad kan der komme ud af det?
2:5 Forsvundne folk - Arkæolog Jens Fog Jensen jager forladte stenalderbopladser langs den Nordøstgrønlandske kyst. Jens beskriver spor og fund, og hvorfor han ikke tager dem med sig hjem.
3:5 Livets historie - Geolog Minik Rosing undersøger det tidligste liv i jordlagene, og fortæller om livets udfordringer på sin færd frem mod nutiden præget af et enormt energiforbrug.
4:5 Nye arter - Marinebiolog Katrine Worsaae opdager en ny art og introducerer artsdefinitionen pædomofose og evolutionens konsekvenser.
5:5 Permafrosten tør - Miljøgeokemiker Bo Elberling og geograf Morten Rasch borer i den arktiske tundra. Vi lærer om methan, carbondioxid og lattergassen, der opstår når permafrosten tør.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Ekspedition - De fem kortfilm
Dansk titel Ekspedition - De fem kortfilm
Emneord Geografi
Instruktør Daniel Dencik
Producent Malene Rungvald Christensen
Editor Mette Zeruneith
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Haslund Film

Instruktion

Instruktion Daniel Dencik

Manus

Forfatter Kim Bruun

Produktion

Producent Michael Haslund-Christensen
Producer Malene Rungvald Christensen

Klip

Klipper Mette Zeruneith

Visual effects

Art work Anders Ladegaard

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF