Tysk pris til Blod i mobilen

PRISER. "Blod i mobilen" af Frank Piasecki Poulsen vandt den 22. juni en af Tysklands største mediepriser. Det er filmens fjerde internationale pris.

Instruktøren Frank Piasecki Poulsen modtog i sidste uge endnu en pris for sin film "Blod i mobilen". Med den tyske mediepris "Herbert Quandt Medien-Preis" følger et kontant beløb på 10.000 euro. 

"Interessen for filmen har været enorm," fortæller filmens producer Ole Tornbjerg. "I lange perioder er der kommet nye henvendelser om filmen dagligt fra alle egne af kloden. Indtil videre har filmen deltaget i filmfestivaler i Afrika, Asien, Australien, Europa og Nord- og Sydamerika, og filmen er blevet solgt til visning i 25 lande, herunder USA, England, Japan, Tyskland og Frankrig."

Siden premieren i 2010 har filmen vundet en distributionspris under Planete Doc Film Festival i Polen og den prestigefyldte Cinema for Peace Justice Award under Berlin Filmfestival. I marts 2012 vandt filmen Green Tenacity Award ved San Francisco Green Film Festival i USA.

"Blod i mobilen" skildrer, hvordan vi gennem vores mobiltelefoner er med til at finansiere den blodige borgerkrig i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), en borgerkrig der har kostet ca. 5 millioner mennesker livet. Med livet som indsats rejste Frank Piasecki Poulsen dybt ind i Congos jungle for at dokumentere, hvordan udgravningen af mineraler, der indgår i vores mobiltelefoner, foregår under umenneskelige forhold, og hvordan lokale militser tjener penge på udvindingen.

Læs mere om filmen i interviewet: Helvede på jord

"Blod i mobilen" er produceret af Koncern TV- og Filmproduktion i koproduktion med Chili Film. Filmen blev produceret for DR2 Dokumania med støtte fra Det Danske Filminstitut, Danidas Oplysningsbevilling og MEDIA.

blod-i-mobilen-plakat-web