Tre film til A-festival i Shanghai

FESTIVAL. Susanne Bier, Bille August og May el-Toukhy har film med på årets Shanghai International Film Festival, der løber fra 13. til 21. juni.

Spillefilmene "En chance til", "Stille hjerte" og "Lang historie kort" deltager på den årlige filmfestival i Shanghai, der er en af de 15 såkaldte A-festivaler.

"Lang historie kort" får international premiere og præsenteres af den debuterende instruktør May el-Toukhy, der sammen med filmens to producere, Caroline Blanco og Christian Potalivo, tager til Kina i anledning af premieren.

Fakta

Det er 18. gang Shanghai International Film Festival løber af stablen. 

Festivalen er en af de største filmfestivaler i Østasien.

Festivalen er en af de 15 såkaldte A-festivaler.

De danske filmfolk deltager også ved et filmfagligt arrangement i samarbejde med Det Danske Generalkonsulat i Shanghai.

"Filminstituttet har et øget fokus på samarbejde med Kina, så det glæder os, at interessen for de danske film i Kina er til stede på de toneangivende filmfestivaler i landet," siger Filminstituttets festivalkonsulent Lizette Gram Mygind.

"En chance til" var tidligere på året en ud af de syv danske film, som deltog på Beijing International Film Festival. Festivalen rettede blikket mod dansk film som en del af et kulturfremstød i Kina, der fortsætter frem til juli 2015. Fremstødet har til formål at styrke det dansk-kinesiske kultursamarbejde.

På Shanghai International Film FestivalFilmene vises fra den 13. til 21. juni.