Tiger udgiver Miniyamba

KORTFILM. Luc Perez' korte animationsfilm "Miniyamba" er kommet på hylderne i Tiger sammen med musik fra filmens komponist Moussa Diallo.

Det er ofte mere end svært at lave en forretning ud af kortfilm og få dem ud til et stort publikum, men producer Vibeke Windeløv har indgået en unik aftale med Tiger om at udgive "Miniyamba". Filmen kan anskaffes for 30 kr., og så får man endda en cd med musik af filmens malinesiske komponist Moussa Diallo med i købet.

Tina Schwarz, Marketing & Communication Manager for Tiger, der har været med til at få aftalen i stand, ser det som værdifuldt for butikskæden at kunne tilbyde deres kunder varer, de ikke forventer.

Fakta

Filmen kan købes i 283 Tiger-butikker i 20 lande og online på www.tiger-music.com.

Kunstnerne bag filmen og musikken beholder i aftalen med Tiger alle rettigheder selv.

Når produktionsudgifterne til dvd'en er dækket, deles overskuddet 50/50.

www.miniyamba.com

"Vi laver i forvejen cd'er, så da Vibeke foreslog, at vi skulle udgive "Miniyamba", var det ikke svært for os at prøve med dvd'er også. Vi synes, at den har høje kunstneriske kvaliteter, som fortjener at komme ud til et stort publikum," fortæller Tina Schwarz.

"Miniyamba", der er håndtegnet af Luc Perez over en periode på tre år, handler om Abdu, en ung mand fra Mali, der som tusinde andre vil prøve lykken i Europa. Hans rejse mod Barcelona går over Nigerfloden og gennem den spanske enklave Ceutas pigtråd som sidste forhindring på Afrikas jord.

"Det behøver ikke være en stor forretning. Filmen er én ud af mange varer på vores hylder, men for os er det interessant at give vores kunder mulighed for at falde over en fed oplevelse. Vi vil også gerne sælge ting, som ikke henvender sig til alle, men som kan ramme nichesegmenter. Måske kommer vi til at sælge dvd'erne langsomt, men det gør ikke noget. Vi har mange butikker, så filmen skal nok finde et publikum," forklarer Tina Schwarz.

Om Tiger vil udgive flere film, vil tiden vise. I første omgang vil de se, hvordan det går med "Miniyamba", som er udkommet i 10.000 eksemplarer. Filmen kan købes i 283 Tiger-butikker i 20 lande og online på www.tiger-music.com.

Trailer