Stor filmpris til Ghita Nørby

FILMPRIS. Ghita Nørby har for sin hovedrolle i Michael Noers ny spillefilm "Nøgle hus spejl", modtaget de italienske filmkritikeres pris for bedste skuespiller.

Michael Noers nye spillefilm "Nøgle hus spejl", der har planlagt dansk premiere i efteråret, er allerede blevet mødt med international interesse, og lørdag den 18. april modtog Ghita Nørby de italienske filmkritikeres pris for bedste europæiske skuespiller for sin hovedrolle i filmen. Prisen blev uddelt ved afslutningen af filmfestivalen Festival del cinema europeo i den italienske by Lecce.

Ghita Nørby spiller rollen som Lily, der i en sen alder møder kærligheden i skikkelse af den jævnaldrende charmør 'Piloten'. Lily har i alt for mange år tilsidesat sig selv og taget sig af sin syge mand, Max. Så da hun møder den livsglade ældre svensker, som er flyttet ind i lejligheden ved siden af hendes, må hun give efter for hans ukuelige flirt, og hun overrumples af forelskelse til stor fortrydelse og forargelse for Lilys familie.

Michael Noers film har manuskript af Anders Frithiof August baseret på en historie af instruktøren. Filmen er produceret af Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Nøgle hus spejl" har allerede været vist i på de vigtige festivaler i Rotterdam og Göteborg, og filmen er på vej til store festivaler i Polen, USA, Rumænien og Tyskland.