Spillefilm på vej – vinteren og forårets premierer

PREMIERE. Første del af biografåret 2013 lægger ud med den længe ventede Cannes-vinder "Jagten" og byder desuden på store danske produktioner som thrilleren "Skytten", røverkomedien "Alle for to" og familiefilmen "Min søsters børn i Afrika".

 

10. januar: Jagten

Den 40-årige fraskilte familiefar, Lucas, står foran en genforening med sin søn, da han pludselig anklages for en kriminalitet, han ikke har begået, og nu starter heksejagten. Hvor længe kan et menneske holde til det, når vennerne og kæresten også begynder at tvivle. Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som Lucas, desuden medvirker Susse Wold, Thomas Bo Larsen og Lars Ranthe.

Thomas Vinterbergs "Jagten" havde verdenspremiere i Cannes i foråret, hvor den vandt priser for bedste skuespiller ved Mads Mikkelsen. Siden er den solgt til 20 lande.

Filmen er produceret af Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


31. januar: Alle for 2

alle_for_to
Foto: Fridthjof Film

Først Alle for én, nu Alle for to. Instruktør Rasmus Heide, manuskriptforfatter/skuespiller Mick Øgendahl og producer Ronnie Fridthjof vender tilbage med røverkomedien "Alle for to".To år er gået, og det før så sammentømrede trekløver er splittet. Nikolai er på prøveløsladelse og vil starte på en frisk, hvorimod brødrene Ralf og Timo planlægger et kup, der involverer både usaltet smør, en slankekur og en helikopter. Kommunen har indlogeret Nikolai i et meget belastet område, og han kan derfor umuligt invitere sin nye date Ane med hjem. Da Ralf og Timos usandsynlige kup rent faktisk lykkedes, øjner Nikolai chancen for at låne penge til en ny lejlighed. 

Fortsættelsen til succesen "Alle for én" er endnu engang et samarbejde mellem instruktør Rasmus Heide og producer Ronnie Fridthjof. I hovedrollerne ses Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang.

"Alle for to" er produceret af Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut

Trailer

 


31. januar: Min søsters børn i Afrika

minsøstersbørniafrika
Foto: Obel Film Africa Aps

Min søsters børn vinder en rejse til Afrika, men da forældrene ikke har ferie, må Onkel som altid træde til. I Afrika bor de ved siden af et dyrehospital, hvor de skal hjælpe dyrene. Idyllen bliver dog hurtigt brudt, da Fru Flinth også viser sig at være rejst til Afrika for at få fred for naboens børn. Men da hun bliver bortført af to krybskytter, må Onkel og børnene på en hæsblæsende jagt over den afrikanske savanne for at redde både Fru Flinth og de dyr, krybskytterne har stjålet. Rollerne som Onkel og Fru Flinth spilles igen af Peter Mygind og Mille Dinesen.

Martin Miehe-Renard har instrueret, og filmen er produceret af Obel Film i samarbejde med DR Drama og med støtte fra  Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


7. februar: Otto er et næsehorn

otto_er_et_næsehorn
Framegrab

Drengen Topper finder en magisk blyant, og da han en dag tegner et næsehorn på væggen i stuen, bliver det levende. Topper og hans ven Viggo må nu gøre alt for at holde næsehornet Otto skjult for de voksne, men da de voksne endelig afslører hemmeligheden, vil de også gerne bruge magien.

Kenneth Kainz' animerede version af klassikeren "Otto er et næsehorn" kan opleves både i 2D og 3D. Lasse Kamper, Lars Brygmann, Bodil Jørgensen m.fl. lægger stemmer til.

Filmen er produceret af Nina Crone og Erik Wilstrup for Crone Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


28. februar: Skytten

Skytten-Kim-Bodnia
Foto: Mike Kollöffel

Journalist og politisk kommentator Mia Moesgaard anklager den ansvarlige udenrigsminister for at have givet demokratiet det hvide snit, da den danske regering annoncerer, at den vil støtte et samarbejde mellem danske og amerikanske olieproducenter om at bore efter olie i det sårbare Nordøst Grønland. I en debat på tv presses Mia og siger, at hun ikke vil undre sig, hvis enkelte borgere vil gå meget langt for at få stoppet de risikable olieboringer, ja, endda om nødvendigt bruge vold. Nyligt hjemvendt fra Grønland sidder Rasmus, som er geofysiker og gammel olympisk skytte, og noterer sig hendes ord. Han beslutter sig for at etablere en alliance: Hun skriver, jeg skyder!

I hovedrollerne som Mia og Rasmus ses Kim Bodnia og Trine Dyrholm.

"Skytten" er instrueret af Annette K. Olesen og produceret af Åke Sandgren for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


21. marts: MGP missionen

mgp-missionen
Foto fra Gitte Løkkegaards roman "MGP Missionen"

Karl har levet de første 12 år af sit liv i Hvide Sande med sin familie, og det er et chok for ham, da hans mor en dag fortæller, at de skal flytte til København. Det bliver en svær omstilling, da Karl starter i 6.B på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor størstedelen af børnene er tosprogede, og jargonen er hård. Snart er Karl i gang med at planlægge sin flugt tilbage til morfar og mormor, men han får hjælp fra uventet kant. I klassen går også den tyrkiske pige Sawsan, der har sat sig for at deltage i finalen i MGP trods sin families modstand, og Karl og Sawsan finder stik mod alle odds sammen i en fælles mission vestpå.

"MGP missionen" er baseret på Gitte Løkkegaards børnebog af samme navn.

Martin Miehe-Renard har instrueret filmen, som er produceret af Marcella L. Dichmann og Henrik Møller-Sørensen for ASA Film Production.

 

 


28. marts: Det grå guld

det_graa_guld
Foto: Zeitgeist Film

Det ældre ægtepar Anette og Holger tvinges til at forlade deres hjem, som skal laves om til ungdomsboliger. Da Anettes gamle dansepartner fra teenageårene, John, samtidig bliver sagt op fra sin stilling i Danske Bank, får Anette en idé: For at få råd til at ende deres dage under sydens sol skal de tre udføre et rask lille "hygge-bankrøveri". Og så starter planlægningen.

Drama-komedien "Det grå guld" er en varm, humoristisk kærlighedshistorie med bl.a. Birthe Neumann, Kurt Ravn, Lars Knutzon og René Dif.

Filmen er instrueret af Shaky González og produceret af Søren Juul Petersen for Zeitgeist Film.

 

 


18. april: Nordvest

Nordvest
Foto: Magnus Nordenhof Jønck

Casper (18) bor i Nordvest sammen med sin mor, lillebror og lillesøster, hvor han ernærer sig ved at sælge hælervarer til Jamal (23), en af kvarterets bandeledere. Men hierarkierne står for fald, da den organiserede kriminalitet, i skikkelse af Bjørn (40), flytter ind i kvarteret. Casper får tilbudt et job og øjner straks muligheden for at stige i graderne, da han bliver involveret i Bjørns forretninger med narko og prostitution. Da spændingerne mellem Bjørn og Jamal optrappes, forandrer Caspers barndomskvarter sig til en regulær kampplads. Casper er nu fanget i en konflikt, som truer med at ødelægge ham og hans familie.

"Nordvest" får verdenspremiere på Rotterdam Internationale Filmfestival, der afholdes fra 23. januar til 3. februar.

Michael Noer har instrueret "Nordvest", som er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se liste over kommende danske biograffilm.