Spændingsfilm fra Christina Rosendahl

I PRODUKTION. Christina Rosendahl er tre uger inde i optagelserne til spændingsfilmen "Idealisten" med Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen, Jens Albinus, Nikolaj Cederholm og Helle Hertz.

"Idealisten" er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie under den kolde krig.

I 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly lastet med fire højeksplosive brintbomber ned på havisen nær den amerikanske militærbase Thule. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, og hundredvis af danske thulearbejdere bliver indsat i en gigantisk oprydningsaktion.

18 år senere i 1986 bliver den unge radiojournalist Poul Brink opsøgt af den tidligere thulearbejder Marius Schmidt, der hævder, at en kollegas mystiske hudlidelser skyldes oprydningsarbejdet. Det viser sig, at thulearbejdere over hele landet kæmper med samme lidelser og er ved at dø af kræft. Poul Brink bider sig fast i sagen, og da han og Marius Schmidt konfronterer de statslige instanser med deres mistanke, er tavsheden larmende. De forstår snart, at de sidder med en højeksplosiv sag, der trækker tråde til landets mest magtfulde mænd og helt op til toppen af den amerikanske regering.

Filmen bliver optaget i København, Aarhus, Nordsverige og USA. Foruden Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen, Jens Albinus, Nikolaj Cederholm og Helle Hertz medvirker et større internationalt cast i forbindelse med optagelserne i USA.

"Idealisten" er Christina Rosendahls anden spillefilm efter ungdomsfilmen "Supervoksen". Lars K. Andersen og Simon Pasternak har skrevet manuskript sammen med instruktøren, og Jonas Frederiksen og Signe Leick Jensen producerer for Toolbox med produktionsstøtte på 7,7 millioner kroner fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Kim Leona. Filmen har desuden modtaget 330.000 kr. i regionalstøtte.

"Idealisten" har et budget på 20,5 millioner kroner og er den første spillefilm fra det nystartede produktionsselskab Toolbox Film, der blev etableret i 2011 af producerne Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen.

Der er planlagt dansk premiere den 28. august 2014.