Skammerens datter på film

PRODUKTIONSSTØTTE.

Lene Kaaberbøls populære bøger om "Skammerens datter" bliver nu omsat til levende billeder i en ny film, der starter optagelser i slutningen af februar i Tjekkiet og Island. Kenneth Kainz instruerer, og Anders Thomas Jensen har skrevet manuskriptet, der bygger på den første bog i Kaaberbøls serie på i alt fire bøger.
 
"Skammerens datter" foregår i en middelalderlig fantasyverden. Her møder vi Dina og hendes to søskende, der bor i en lille landsby med deres mor, der er Skammer. Dina har arvet sin mors overnaturlige skammerevner, der gør, at hun kan se alle folks løgne, dårlige samvittighed og – ikke mindst – deres skyld og få dem til at skamme sig over det. Men selv om Dina absolut ikke er begejstret for at have skammerøjne, viser det sig snart nyttigt, da hun pludselig hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner.
 
Peter Plaugborg, Jakob Oftebro, Søren Malling, Stina Ekblad, Allan Hyde og Maria Bonnevie er på rollelisten. Det  offentliggøres senere, hvem der spiller hovedrollen Dina og pigen Rosa. "Skammerens datter" er Kenneth Kainz' fjerde spillefilm. Kainz spillefilmdebuterede i 2006 med "Rene hjerter" med Anders Matthesen i hovedrollen og instruerede sidste år animationsfilmen "Otto er et næsehorn".
 
Nepenthe Film ved producerne Nina Lyng og Eva Juel Hammerich står bag "Skammerens datter", og Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte 10 mio. kr. gennem konsulentordningen ved Rasmus Horskjær. Filmen har et samlet budget på omkring 50 mio. kr.
 
"Skammerens datter" forventes at få premiere i foråret 2015.