Samtaler fra Berlin

BERLIN 2022. Se samtaler fra Berlinalen med Sofie Gråbøl om hendes hovedrolle i Lone Scherfigs nye serie, Marie Reuther som Shooting Star-talent og instruktør Hlynur Pálmason, der præsenterede sin kortfilm ’Nest’ på årets festival.

Med årets Berlin Filmfestival netop overstået har vi samlet en række videosamtaler, hvor de deltagende danske filmskabere og talenter fortæller om deres arbejde og projekter.

Filmjournalist Wendy Mitchell fra Screen International er vært på vegne af paraplyorganisationen Scandinavian Films, som repræsenterer de fem nordiske filminstitutter.

Se interviews

Sofie Gråbøl spiller jordemoderen Ella i Lone Scherfigs serie ’Ellas vagt’, en samtidsfortælling om livet på et moderne dansk supersygehus. Vi følger Ella og hendes nærmeste kolleger, der hver eneste dag er vidne til livets mest afgørende timer og øjeblikke. Verdenspremiere i Berlinale Series. Produceret af Creative Alliance med støtte fra Public Service Puljen. Dansk premiere i maj. Se interviewet:


Marie Reuther, der var i Berlin som Danmarks udvalgte unge skuespiltalent under initiativet Shooting Star, fortæller om mødet med sine europæiske skuespilkolleger, oplevelserne på festivalen og kommende projekter. Reuther brød igennem i 2021 med HBO-serien 'Kamikaze', der stadig kan ses på kanalen. Serien er støttet af Public Service Puljen. Se interviewet:


Den islandske kunstner og filmskaber Hlynur Pálmason, uddannet fra Den Danske Filmskole, deltog på Berlinalen med 'Nest'. Kortfilmen er skudt på 35 mm film fra den samme kameraindstilling over tid og handler om tre søskende, der over et år bygger et træhus. De medvirkende er Pálmasons egne børn, blandt andet datteren Ida Mekkin Hlynsdottir, der også medvirker i interviewet. Verdenspremiere i Berlinale Special. Produceret af Snowglobe med støtte fra konsulentordningen. Se interviewet:


Se også samtaler om to islandske dramaer, hvor danske filmfolk har sat deres aftryk:

Beautiful Beings af Guðmundur Arnar Guðmundsson er dansk koproduceret af Jesper Morthorst og Lise Orheim Stender fra Motor Productions, med støtte fra Filminstituttets koproduktionsordning. Filmen deltog i Panorama og kunne drage hjem med distributionsprisen Europa Cinemas Label.

Det islandsk-danske Netflix-drama Against the Ice er udviklet af Nikolaj Coster-Waldau og Peter Flinth, og med på holdet fra Danmark er desuden fotograf Torben Forsberg, klipper Morten Højbjerg og storyboard-tegner Simon Bang. Der er streamingpremiere den 2. marts. Se interviewene med filmskaberne:


Flere interviews

Se den samlede liste med nordiske interviews fra Berlinalen 2022 på YouTube.

Berlin Filmfestivalen 2022 løb af stablen 10.-20. februar. Se mere om årets festival på berlinale.de.