Premiere på tv-serien Greyzone

PREMIERE. Søndag den 25. februar har TV 2 premiere på den dansk-svenske spændingsserie 'Greyzone' med Birgitte Hjort Sørensen, Lars Ranthe, Joachim Fjelstrup, Ardalan Esmaili og Tova Magnusson i bærende roller. Serien er støttet af Public Service Puljen.

Søndag den 25. februar kl. 20.00 har TV2 premiere på den dansk-svenske spændingsserie 'Greyzone'. I serien spiller Birgitte Hjort Sørensen softwareingeniøren Victoria Rahbek, som arbejder hos det svenske firma SparrowSat, der udvikler droneteknologi. Under en forretningsrejse møder hun sin tidligere studiekammerat, den svenske journalist Iyad Adi Kassar (Ardalan Esmaili). Hun siger ja til et interview, men det udvikler sig til noget helt andet og mere dramatisk. Victoria og hendes søn, Oskar, bliver taget som gidsler af Iyad, som viser sig at være en del af en terrorcelle, der planlægger et angreb i Skandinavien. Cellen har brug for Victorias adgang til vigtige dronekomponenter for at kunne gennemføre angrebet.

'Greyzone' er en dansk-svensk koproduktion og er optaget i både København, Stockholm, Frankfurt og Jordan. Fiktionschef ved TV2, Katrine Vogelsang, ser det skandinaviske samarbejde som en stor gevinst: "Vi har fået nogle af de stærkeste spillere på markedet med i dette storstilede projekt, som har været fem år undervejs. Et fiktionssamarbejde på tværs af grænserne giver mulighed for højere kvalitet og større volumen," udtaler hun.

Public Service Puljen

Public Service Puljen støtter udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Læs mere om Public Service Puljen

'Greyzone' udgøres af ti afsnit og er skrevet af Morten Dragsted og Oskar Söderlund. De fem første afsnit er instrueret af Jesper W. Nielsen, som senest stod bag kameraet på spillefilmen og tv-serien 'Der kommer en dag' (2016). Serien er produceret af Rasmus Thorsen for Cosmo Film i samarbejde med TV2 Danmark og TV4 Sverige mfl. med støtte fra bl.a. Public Service Puljen, Copenhagen Film Fund og Nordisk Film & TV Fond.