Premiere på Nøgle hus spejl

BIOGRAFPREMIERE. Fra den 12. november kan man se Michael Noers "Nøgle hus spejl", med Ghita Nørby i hovedrollen, i de danske biografer. Filmen havde verdenspremiere allerede i januar, da den åbnede filmfestivalen i Göteborg.

I en sen alder møder Lily kærligheden i skikkelse af den jævnaldrende charmør 'Piloten'. Lily har i alt for mange år tilsidesat sig selv for at kunne tage sig af sin syge mand, Max. Så da hun træffer den livsglade ældre svensker, som er flyttet ind i lejligheden ved siden af hendes, må hun give efter for hans ukuelige flirt, og hun overrumples af en forelskelse, til stor forargelse for Lilys familie.

"I mødet med Ghita fandt jeg en ven, som aldersmæssigt ikke var langt fra min mormor, men som jeg kunne snakke med om helt andre ting, og som fik mig til at indse, at vi langt hen ad vejen kæmper med det samme hele livet," fortalte Michael Noer til Katrine Hornstrup Yde, da de talte sammen inden verdenspremieren i Göteborg.

"Når du lægger den optik ned over et miljø, så får du automatisk et drama, som alle kan relatere til."

Noers oprindelige angst for plejehjemmet blev forvandlet til et fordomsafskrællet blik på alderdommens dramatiske faser.

Lyst kender ingen alder – interview med Michael Noer

Trailer