Premiere på Jeppe Røndes Bridgend

PREMIERE. Jeppe Røndes debutfilm "Bridgend" har biografpremiere den 25. juni. Filmen modtog tidligere på året priser i både Göteborg og på Tribeca Film Festival.

"Bridgend" handler om teenagepigen Sara og hendes far, politimanden Dave, der efter Saras mors død flytter tilbage til den tidligere mineby, hvor familien kommer fra. Dave skal opklare en række mystiske selvmord blandt byens unge, der i en blanding af livskraft og dødsdrift mødes i skoven – på afstand fra deres forældre – for at drikke og bade i søen og sammen hylde de døde. Sara bliver mere og mere fascineret af gruppen, og mens selvmordene fortsætter, forelsker hun sig imod sin fars vilje i en af de unge drenge, præstesønnen Jamie.

Jeppe Røndes film tager udgangspunkt i en række selvmord blandt unge i det sydlige Wales og spørgsmålet om, hvorfor så mange unge mennesker valgte at tage deres liv i perioden 2007 til 2012.

"De fleste af os kan nikke genkendende til, som Sara og de andre unge, at være draget mod et fællesskab – også selvom dette fællesskab har en mørk og ukendt bagside. Man kan ikke styre sin kærlighed og længsel, især ikke når man er ung. Men de fleste af os har ikke taget vores eget liv af den grund. Det er dér, den afgørende forskel sætter ind. For hvorfor er det endt i denne enorme tragedie?" spurgte Rønde tidligere på året i DFI's FILM-magasin.

Læs hele interviewet Forenet i døden.

Jeppe Rønde, der tidligere primært har instrueret dokumentarfilm, debuterer med "Bridgend" som spillefilminstruktør.

International hæder

"Bridgend" vandt i vinter en special mention på filmfestivalen i Göteborg og modtog ikke mindre end tre priser på Tribeca Film Festival for bedste klipper, bedste fotograf og bedste skuespillerinde.

Filmen er produceret af Michel Schønnemann og Malene Blenkov for Blenkov & Schønnemann Pictures med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen.

Biografpremiere torsdag den 25. juni 2015.

Trailer