Paprika Steen vandt for Stille hjerte

SAN SEBASTIAN. Paprika Steen modtog lørdag den 27. september hovedkonkurrencens Sølvmusling – prisen for bedste kvindelige skuespiller – på San Sebastian Filmfestivalen for sin rolle i Bille Augusts nye spillefilm "Stille hjerte".

Bille Augusts "Stille hjerte", der fik verdenspremiere i San Sebastian Filmfestivalens hovedkonkurrence lørdag den 20. september, vandt her til aften sin første pris. Paprika Steen modtog prisen for bedste kvindelige skuespiller, Sølvmuslingen, for sin rolle i filmen.

Paprika Steen var selv til stede ved prisoverrækkelsen sammen med filmens producer Jesper Morthorst.

Den nordspanske festival er en af Europas store, vigtige festivaler i gruppe med A-filmfestivalerne i Cannes, Berlin og Venedig.

Ghita Nørby, Morten Grunwald, Paprika Steen, Danica Curcic, Jens Albinus, Pilou Asbæk og Vigga Bro spiller de centrale roller i et drama om tre generationer af en familie, der samles over en weekend. Søstrene Sanne og Heidi (Paprika Steen) har accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver morens beslutning sværere at håndtere, og gamle konflikter dukker op til overfladen.

LevelK, der står for det internationale salg af "Stille hjerte" kan en uge efter verdenspremieren melde, at filmen er solgt til Australien, New Zealand, Brasilien, Korea, Taiwan, Spanien, Holland, Belgien, Luxemburg og Ungarn.

Det er ti år siden en dansk film har vundet priser i San Sebastians hovedkonkurrence. I 2004 vandt Connie Nielsen i Susanne Biers "Brødre  Sølvmuslingen for Bedste Kvindelige Skuespiller og Ulrich Thomsen modtog samtidigt Sølvmuslingen for Bedste Mandlige Skuespiller for sin rolle i filmen.

Jesper Morthorst har produceret "Stille hjerte" for SF Film Production med støtte fra Det Danske Filminstitut. Den får danske biografpremiere den 13. november.

San Sebastian International Film Festival (19.-27. september)

Se pressekonferencen for ''Stille hjerte" fra den 20. september i forbindelse med gallavisningen i San Sebastian: