Ole Bornedal instruerer krigsdrama

KOMMENDE FILM. Efter planen begynder optagelserne til efteråret på Ole Bornedals ’Skyggen i mit øje’, et drama om bombningen af Den Franske Skole i 1945. Filminstituttet har produktionsstøttet med 16 mio. kr.

Med støtte fra Filminstituttet, TV 2 og SF Studios er Ole Bornedal og Miso Film kommet tættere på realiseringen af deres næste fælles projekt, det historiske drama 'Skyggen i mit øje' fra Anden Verdenskrig.
 
'Skyggen i mit øje' handler om bombningen af Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i 1945. Bombningen blev en af de mest tragiske danske begivenheder under Anden Verdenskrig, da Royal Air Force-fly fejlagtigt bombede Den Franske Skole på Frederiksberg, hvor flere børn og nonner omkom.

Filmen har modtaget 16 mio. kr. i produktionsstøtte fra Filminstituttet via Markedsordningen, hvilket er den største produktionsstøtte givet til en dansk film nogensinde. Den høje støtte er muliggjort af Filmaftale 2019-2023.

Direktør for Filminstituttet, Claus Ladegaard, siger:

”’Skyggen i mit øje’ er en meget ambitiøs film med et budget på 60 mio. kr., som har potentiale til at nå ud og berøre et stort publikum. Vi er glade for den fleksibilitet i filmaftalen, som gør det muligt for Filminstituttet også at støtte film med høje budgetter. Publikum vil dermed opleve en større forskellighed i dansk film, og nu vil vi komme til at se flere dansksprogede storfilm med høj production value, der både fortæller betydningsfulde historier om os selv og kan konkurrere med store amerikanske film."

'Skyggen i mit øje' produceres af Jonas Allen og Peter Bose for Miso Film. Det historiske drama er den tredje spillefilm, som Miso Film producerer med Ole Bornedal som instruktør, efter 'Dræberne fra Nibe' og sidste års publikumssucces 'Så længe jeg lever' om sangeren John Mogensen.
 
Optagelserne er planlagt til at starte i det sene efterår 2019, og der er forventet dansk biografpremiere i efteråret 2020. SF Studios står for den nordiske distribution.


Fakta om budgetter

  • En dansksproget spillefilm havde i perioden 2015-2017 et budget på lidt over 20 mio. kr. i gennemsnit.
  • Dansksprogede storfilm har traditionelt ramt et ’glasloft’ på omkring 40 mio. kr.
  • Lavbudgetfilm har normalt et budget på omkring 7-8 mio. kr.
  • Af Filmaftale 2019-23 fremgår det, at Filminstituttet skal tilstræbe en større variation i produktionsbudgetterne for dansk film i forbindelse med støttetildeling.
  • I forligsperioden kan Filminstituttet hvert år støtte omkring 3 højbudgetfilm med et produktionsbudget på over 40 mio. kr.

 

Bombningen af Den franske Skole - Fra Danmark på film

1945, Frederiksberg Alle, 2:54 min., Musik

Billeder fra britiske flys bombeangreb på København 21. marts 1945. Den Franske Skole på Frederiksberg Alle 74 blev ramt ved en fejl - 86 børn og 18 voksne omkom. Optagelserne stammer fra en nazistisk propagandafilm.