Ole Bornedal i optagelse med Skyggen i mit øje

I PRODUKTION. Ole Bornedal har startet optagelserne på ’Skyggen i mit øje’, som handler om bombning af Den Franske Skole 21. marts 1945.

Optagelserne til ’Skyggen i mit øje’ er netop begyndt med Alex Høgh Andersen, Fanny Bornedal og Danica Curcic i nogle af de bærende roller.

Filmen handler om Royal Air Forces’ angreb på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København, der fik fatale konsekvenser, da et af bombeflyene styrtede ned ved Den Franske Skole, og de efterfølgende fly troede, at skolen var målet. 104 personer blev dræbt ved skolen – 86 af disse var børn. Filmen skildrer historien om den skæbnesvangre begivenhed oplevet gennem børnene og nonnerne på Den Franske Skole, de unge indespærrende frihedskæmpere i Shell-huset og de britiske piloter.

’Skyggen i mit øje’ bliver instrueret og Ole Bornedal, der også har skrevet manuskript. Lasse Frank Johannessen er filmens fotograf, Manon Rasmussen filmens kostumier og Sabine Hviid scenograf.

Filmen produceres af Jonas Allen og Peter Bose fra Miso Film. Filmen har modtaget 16 mio. kr. i produktionsstøtte fra Filminstituttet via Markedsordningen. Den høje støtte er muliggjort af Filmaftale 2019-2023.

Der er forventet dansk biografpremiere i efteråret 2020. SF Studios står for den nordiske distribution.


Fakta om budgetter

  • En dansksproget spillefilm havde i perioden 2015-2017 et budget på lidt over 20 mio. kr. i gennemsnit.
  • Dansksprogede storfilm har traditionelt ramt et ’glasloft’ på omkring 40 mio. kr.
  • Lavbudgetfilm har normalt et budget på omkring 7-8 mio. kr.
  • Af Filmaftale 2019-23 fremgår det, at Filminstituttet skal tilstræbe en større variation i produktionsbudgetterne for dansk film i forbindelse med støttetildeling.
  • I forligsperioden kan Filminstituttet hvert år støtte omkring 3 højbudgetfilm med et produktionsbudget på over 40 mio. kr.

 

Bombningen af Den franske Skole - Fra Danmark på film

1945, Frederiksberg Alle, 2:54 min., Musik

Billeder fra britiske flys bombeangreb på København 21. marts 1945. Den Franske Skole på Frederiksberg Alle 74 blev ramt ved en fejl - 86 børn og 18 voksne omkom. Optagelserne stammer fra en nazistisk propagandafilm.