Noers Nøgle hus spejl udtaget til Rotterdam

FESTIVAL. Michael Noers "Nøgle hus spejl", Niels Arden Oplevs "Kapgang" og Laurits Flensted-Jensens kortfilm "Sne" er udtaget til Rotterdam International Film Festival, der begynder den 21. januar. 

Michael Noers tredje spillefilm er udtaget i Spectrum Premiere-programmet, der indeholder film fra etablerede instruktører. "Nøgle hus spejl" konkurrerer samtidig med ni andre film om en Big Screen Award. Prisvinderen modtager udover æren også biografdistribution i Benelux.

I filmen har Lily og Max været gift i mere end 50 år. Nu er de sammen flyttet på plejehjem, for siden Max blev ramt af en hjerneblødning, har han været plejekrævende. Efter at have tilsidesat sine egne behov i mange år længes hun efter atter at opleve nærhed og adspredelse i sit liv. Så da den jævnaldrende charmør, 'Piloten', flytter ind i lejligheden ved siden af, falder Lily pladask for hans ukuelige og smittende livsglæde til stor fortrydelse og forargelse for hendes voksne datter. Men Lily giver ikke op, hun vil kæmpe for retten til at bestemme over sit eget liv og den nye kærlighed, hun har fundet.

I filmens hovedroller er Ghita Nørby og Sven Wollter. Manuskriptet er skrevet af Anders Frithiof August og Michael Noer. Filmen er produceret af Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Der er forventet dansk premiere i efteråret 2015.

"Nøgle hus spejl" er også udtaget til Göteborg International Film Festival, hvor den er åbningsfilm.

kapgang_450

Kapgang

Niels Arden Oplevs "Kapgang" bliver vist i IFFR Live-sektionen. De fem udvalgte film i denne sektion vil blive vist i biografer over hele Europa og på udvalgte europæiske streaming-tjenester simultant. IFFR Live-sektionen er et nyt program på festivalen.

"Kapgang" havde premiere 28. august 2014 og er herhjemme set af 250.000 biografgængere.

Filmen er produceret af Thomas Heinesen for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

sne450

Sne

Laurits Flensted-Jensens kortfilm "Sne" er udtaget til As Long as it Takes: Shorts-programmet, hvor den kæmper om en Tiger-award.

Filmen handler om Alaa og Ibrahim, der en vinterdag står i Nordvest. De kigger på S-tog, og om lidt skal de to venner hen og lede efter en gammel elefanthue med en skruetrækker i, som Alaa har gemt i en busk.

Filmen var nomineret til en Robert i 2014. "Sne" er Laurits Flensted-Jensens afgangsfilm fra Filmskolen. Hele filmen kan ses på Filmskolens hjemmeside. Filmen er produceret af Julie Friis Walenciak.

Rotterdam International Film Festival

Jeppe Røndes "Bridgend" blev i går annonceret i hovedkonkurrencen på Rotterdam International Film Festival. Dermed er i alt fire danske film udtaget til den hollandske festival.

Rotterdam International Film Festival, der blev stiftet i 1972, er en af Europas vigtigste filmfestivaler for unge instruktører.

Hovedprisen på festivalen, Tiger Award, er tidligere blevet vundet af blandt andre Omar Shargawi for "Gå med fred Jamil – Ma salama Jamil" (2008), Morten Hartz for Kaplers "AFR" (2007) og Katrin Ottarsdóttir for "Bye Bye Blue Bird" (1999).

Rotterdam International Film Festival løber fra 21. januar til 1. februar.