MGP missionen på vej til Berlin

BERLIN. Martin Miehe-Renards "MGP missionen" er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for børnefilm, Generation Kplus.

"MGP missionen" er den første danske film, der er udtaget til filmfestivalen i Berlin, som afholdes i februar. Martin Miehe-Renards film er med i festivalens program for børnefilm, Generation Kplus.

"MGP missionen", baseret på Gitte Løkkegaards børnebog af samme navn, handler om den 12-årige Karl, som flytter med sin mor fra Hvide Sande til København. Det bliver en svær omstilling, da Karl starter i 6.B på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor størstedelen af børnene er tosprogede, og jargonen er hård. Snart er Karl i gang med at planlægge sin flugt tilbage til morfar og mormor, men han får hjælp fra uventet kant. I klassen går også den tyrkiske pige Sawsan, der har sat sig for at deltage i finalen i MGP trods sin families modstand, og Karl og Sawsan finder stik mod alle odds sammen i en fælles mission vestpå.

Rollerne som Karl og Sawsan spilles af Sylvester Byder og Malika Sia Graff, desuden medvirker Lars Knutzon, Line Kruse og Ali Kazim.

"MGP missionen" blev set af lidt over 100.000, da den blev vist i biograferne i foråret, og den kan nu fås på dvd og blu-ray.

Filmen er instrueret af Martin Miehe-Renard og produceret af Marcella L. Dichmann og Henrik Møller-Sørensen for ASA Film Production. Den har modtaget lancerings- og festivalstøtte fra Det Danske Filminstitut, og LevelK står for det internationale salg.

Berlin Filmfestivalen afholdes 6.-16. februar. Udvælgelsen af film til serier og konkurrenceprogrammer er stadig i fuld gang. I går blev det offentliggjort, at Danica Curcic, der spiller med i fire danske spillefilm i 2014, er udtaget som Shooting Star på festivalen.

Danica Curcic er Shooting Star 2014

64. Berlin International Film Festival