MGP missionen nomineret til årets europæiske film for unge

EUROPEAN FILM AWARDS. Martin Miehe-Renards "MGP missionen" er nomineret til en European Film Award for det unge publikum. Prisuddelingen finder sted den 4. maj.

Tre film er blevet nomineret til en European Film Academy Young Audience Award 2014, og blandt dem er danske "MGP missionen". Martin Miehe-Renards film deltager sammen med den hollandske "Regret" af Dave Schram og den tyske "Windstorm" af Katja von Garnier.

Søndag den 4. maj vil de tre film blive vist i 17 lande for et publikum bestående af 12- til 14-årige, der fungerer som lokale juryer. I Danmark sidder ungdomspublikummet i Aalborg. De andre juryer sidder i Barcelona, Belgrade, Bratislava, Budapest, Cluj, Erfurt, Izola, London, Prizren, Riga, Sofia, Stockholm, Tbilisi, Tel Aviv, Valletta og Wroclaw.

Lige efter visningerne vil de 17 lokale publikumsgrupper stemme på en vinder og indrapportere afgørelsen med det samme, så resultatet kan følges ved en internet-videokonference på yaa.europeanfilmawards.eu. Vinderen vil modtage en European Film Awards-statuette.

"MGP missionen" deltog i februar på filmfestivalen i Berlin i programmet for børnefilm, Generation Kplus, og er udtaget til visning på Toronto Filmfestivalens separate festival for børne- og ungdomsfilm, som afholdes i april.

Filmen blev set af lidt over 100.000, da den blev vist i biograferne i foråret 2013, og den fås nu på dvd og blu-ray.

"MGP missionen" er instrueret af Martin Miehe-Renard og produceret af Marcella L. Dichmann og Henrik Møller-Sørensen for ASA Film Production. Den har modtaget lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

European Film Academy Young Audience Award

TIFF Kids (8.-21. april)