Masser af danske film til CPH PIX

CPH PIX. Årets CPH PIX løber af stablen 9.–22. april og har en lang række danske film på plakaten.

Årets åbningsfilm På CPH PIX er Jeppe Røndes debutspillefilm "Bridgend", der allerede har været vist på adskillige europæiske filmfestivaler, og som på Göteborg Film Festival modtog en special mention-pris. Filmen er nomineret i festivalens talentkonkurrence New Talent Grand PIX, hvor den blandt andet konkurrerer mod Thomas Daneskovs danskproducerede "Eliten" og Anna Sofie Hartmanns tysk-dansk producerede "Limbo".

Under festivalen er der tre andre dansk koproducerede film på programmet. Hafsteinn Gunnar Sigurdssons islandske "Paris of the North", Anna Kazejeks polske "The Word" og ikke mindst Dagur Kàris islandske koproduktion "Virgin Mountain", der også deltager i konkurrencen om Politikens Publikumspris.

For – og verdenspremierer 

Christina Rosendahls "Idealisten" og de to spillefilmdebuter "I dine hænder" af Samanou Acheche Sahlstrøm og "Lang historie kort" af May el-Toukhy har alle premiere i løbet af foråret, men har forpremiere under CPH PIX. Christian Braad Thomsens portrætfilm om Reiner Werner Fassbinder "Fassbinder – at elske uden at kræve", der tidligere på året havde verdenspremiere i Berlin, har en eksklusiv enkeltvisning under festivalen.

Festivalen runder af med verdenspremiere på Thomas Vinterbergs filmatisering af Thomas Hardys romanklassiker "Far From the Madding Crowd".

New Danish Talent

I New Danish Talent–serien vises to spillefilm fra den danske filmundergrund: Kasper Juhls "Gudsforladt", en horrorfilm rig på psykologisk gys, og Sidney Lexy Plauts "Dark Samurai", en fortolkning af en japansk Romeo & Julie–historie. I serien findes også spillefilm fra instruktørdebutanterne Danny Thykær med "Backgammon" og Thomas Jakobsen med "The Unraveling".

Det Danske Filminstituts støtteordning for talentudvikling New Danish Screen har to film i mellemlængde i New Danish Talent-serien: Kim Lysgaard Andersens sci-fi-drama "Mordene på Katarina" og Malou Reymanns "Afvej".

Midtvejsfilmene fra den uafhængige filmuddannelse Super16, der vises i to blokke á halvandens times varighed, og de nyeste produktioner fra den fynske filmskole 18Frames udgør seriens udvalg af kortfilm. 

CPH PIX garanterer "En dansk om dagen" med en samlet oversigt over de danske filmvisninger.

Læs hele CPH PIX programmet.

Tags: