Forkærlighed for skæve eksistenser

INTERVIEW. Kortfilmen "Belinda Beautiful" er udtaget til Odense Film Festival. Instruktør Marianne Blicher har en forkærlighed for skæve eksistenser, og mener selv, at filmens hovedkarakter, Belinda Beautiful, er én af dem.

"Jeg er vokset op blandt samfundets udstødte eksistenser i et socialt boligbyggeri i Viborg. Da jeg var yngre flygtede jeg fra disse mennesker. Nu vender jeg tilbage til dem," fortæller Marianne Blicher om sin forkærlighed for skæve eksistenser.

"Belinda Beautiful" er Marianne Blichers anden kortfilm som instruktør. I 2009 instruerede hun sin første kortfilm, "Mallorca", og fælles for filmene bliver historierne formidlet af karakterer, der skiller sig ud fra sine omgivelser. "Belinda Beautiful" er et portræt af en udsat teenagepige i provinsen, der i sin kamp for overlevelse og jagt på drømmefyren, håndboldtræneren Niels, sætter sit venskab med den yngre Frederik på spil. Filmen er et billede på teenagelivets skånselsløshed og omverdenens ubarmhjertige regelsæt for normalitet - skiller man sig ud, er man fucked!

I castingen søgte Marianne Blicher også de børn, der skilte sig ud.

"Casteren ville have mig til at trække det sikre kort og vælge én af de piger, der havde erfaring med skuespillerfaget. Men de piger, der skilte sig ud interesserede mig i langt højere grad, og heriblandt var Isabel Patulski Nielsen."

Den 15-årige Isabel Patulski Nielsen blev pigen, der kom til at spille Belinda under de knap ti dage, det tog at optage filmen. Marianne Blicher var betaget af, hvordan Isabel fjollede rundt med de andre børn i pauserne, men var dybt professionel, når kameraet rullede. Filmen blev skudt i Nykøbing Falster.

 

Udtaget til Odense Film Festival

"Belinda Beautiful" er blevet modtaget på voksen- såvel som på børnefilmfestivaler. I år vandt filmen prisen for bedste kort fiktionsfilm på "Krakow Film Festival". Filmen er i år også blevet vist på en række europæiske filmfestivaler, og nu er det tid til at komme til Danmark. "Belinda Beautiful" er udtaget til Odense Film Festival, der åbnede i går og afholdes indtil den 1. september.

"At få anerkendelse i sit eget land, synes jeg, er den største anerkendelse, man kan få. Derfor var jeg utrolig glad, da jeg fik at vide, at "Belinda Beautiful" var blevet udtaget."

 

Nye skæve karakterer på vej

Sammen med Lærke Sanderhof arbejder Marianne Blicher nu på en ny synopsis med titlen "Maskenat" . "Maskenat" skildrer en 14-årig skilsmissepige, der bliver tvunget til at fraflytte København for at flytte med sin far og hans nye familie ud på en lille ø. Foruden "Maskenat" arbejder Marianne Blicher på en synopsis ved navn "Miss Viborg", der er historien om en afdanket beauty queen, der tager sig af sin forsømte teenagenabo.

Foruden Isabel Patulski Nielsen medvirker Rasmus Aude, Jacob Ulrik Lohmann, Rikke Louise Andersson, Asta Christensen og Viktoria Steinhart. "Belinda Beautiful" er produceret af Eva Jakobsen for Nimbus Film med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen kan ses på Odense Film Festival frem til den 1. september. Se programmet. For dem, der har kalenderen booket i denne uge, bliver "Belinda Beutiful" også vist på BUSTER filmfestival i København den 9.- og 13. september. Se programmet.