Forældre og BUGS til Tribeca

FESTIVAL. Christian Tafdrups debutspillefilm "Forældre" er udtaget til den internationale spillefilmkonkurrence og Andreas Johnsens "BUGS" til dokumentarfilmkonkurrencen på Tribeca Film Festival i New York (13.-24. april)

Christian Tafdrups debutspillefilm "Forældre" og Andreas Johnsens dokumentar "BUGS" har verdenspremiere på Tribeca Film Festival i New York i hver sit konkurrenceprogram: "Forældre" er udtaget til den internationale spillefilmkonkurrence og "BUGS" til dokumentarkonkurrencen. Festivalen finder sted i downtown Manhatten den 13.-24. april.

Forældre

Christian Tafdrups debutspillefilm "Forældre" følger det midaldrende ægtepar Kjeld og Vibeke. Da deres søn Esben flytter hjemmefra, beslutter Kjeld og Vibeke sig for at flytte til noget mindre. De opdager, at deres gamle lejlighed er til salg og flytter tilbage for at starte på en frisk. Kjeld indretter lejligheden, som den så ud engang, og sammen genoplever de deres forelskede ungdomsdage. Men hvad der engang definerede dem, findes måske ikke længere, og en morgen tager begivenhederne en drejning, ingen af dem kunne forudse.

Tribeca Film Festival

Den New York-baserede Tribeca Film Festival har eksisteret siden 2002, hvor den blev stiftet af Robert De Niro, Jane Rosenthal, and Craig Hatkoff. Festivalen er i løbet af kort tid blevet en af USA's største og mest prestigefyldte festivaler og et vigtigt vindue for eksponeringen af dansk film på det amerikanske marked.

På sidste års Tribeca tog både Camilla Nielssons "Democrats", Jeppe Røndes "Bridgend" og Dagur Káris "Virgin Mountain" priser med hjem. 

Tribeca Film Festival (13.-24. april)

Kjeld og Vibeke spilles af Bodil Jørgensen og Søren Malling, og derudover er Miri Ann Beuschel, Elliott Crosset Hove, Anton Honik på rollelisten.

Christian Tafdrup har selv skrevet manuskriptet, Maria von Hausswolff har fotograferet, Anne Østerud har klippet, og Peter Schultz stået for lyden. Filmen er produceret af Thomas Heinesen fra Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstituts talentstøtteordning New Danish Screen.

BUGS

BUGS
Foto: Andreas Johnsen

Andreas Johnsen, der tidligere har instrueret bl.a. "Kidd Life" og "Ai Weiwei: The Fake Case", undersøger med "BUGS", om insekter er den nye superfood, som er løsningen på de globale fødevareudfordringer.

I tre år har et hold fra Nordic Food Lab bestående af kokke og researchere Josh Evans, Ben Reade og Roberto Flore rejst verden rundt for at lære af de to milliarder mennesker, der allerede spiser insekter. I "BUGS" følger Andreas Johnsen dem, når de undersøger, dyrker, tilbereder og smager insekter i blandt andet Australien, Mexico, Kenya og Japan. Holdets erfaringer i marken og i laboratoriet, på gårdbesøgene og de internationale konferencer fører til mange store spørgsmål. Hvis industrielt fremstillede insekter bliver normen, vil de så være ligeså appetitlige og gavnlige som dem fra bæredygtige økosystemer og køkkener rundt om i verden? Og hvem vil rent faktisk få glæde af at insekter bliver en integreret del af fødevareindustrien? Afspejler idéen om spiselige insekter vores ødelagte fødevaresystemer, eller er det netop løsningen?
 

Menno Boerema og Per Sandholt har klippet og Philip Nicolai Flindt er lyddesigner på "BUGS". Filmen er producereret af Sigrid Jonsson Dyekjær for Rosforth og Danish Documentary med støtte fra Det Danske Filminstitut. Rosforth er dansk distributør, og Autlook Filmsales står for filmens internationale salg.

Premieren på Tribeca bliver efterfulgt af en Q&A og en fest, hvor publikum får mulighed for at smage mad og drikke med et insekt-twist.

Final Cut, Bullitt og Bier

Signe Byrge Sørensen fra Final Cut for Real har koproduceret den hollandske instruktørs Johan Grimonprez' dokumentar "Shadow World", der handler om våbenhandel. Filmen, der er en amerikansk-dansk koproduktion, er udtaget til sektionen Spotlight. Per K. Kirkegaard har klippet og Karsten Fundal komponeret musikken.

Også Susanne Bier vil være at finde på festivalen, når hun sammen med skuespilleren Tom Hiddleston diskuterer den britisk-spanske tv-serie "The Night Manager", som hun har instrueret. Det sker som en del af Tribecas nye tv-seriefokus.

Endelig er Hind Bensaris danskproducerede dokumentar "Weight Throwers" inviteret til præsentation og pitch på Tribeca Film Festivals Networking Market. Filmen følger en gruppe marokkanske mænd, som sætter sig for at stille op til de Paralympiske Lege i Rio og kæmper mod alle odds for at få den respekt i hjemlandet, som de længes så stærkt efter. Filmen er en dansk-tunesisk-norsk koproduktion med Vibeke Vogel fra Bullitt Film som filmens danske producer. Forventet premiere er i foråret 2017. 

 Tribeca Film Festival (13.-24. april)