Festival hylder kvindelige kunstnere

FESTIVAL. Den nye festival Power of Women sætter fokus på kvindelige kunstnere. Festivalen byder blandt andet på talk med filminstruktør Christina Rosendahl og løber fra den 22-24. september.  

Fra den 22.-24. september er der fokus på kvinder i kunsten og i de kreative brancher, når festivalen Power of Women afholdes. Under festivalen er der mulighed for at opleve teaterforestillinger, filmvisninger samt talks med forfattere og filmskabere. 

Jeg kunne se behovet for en festival, hvor man præsenterer værker skabt af kvinder

"Jeg kunne se behovet for en festival, hvor man præsenterer værker skabt af kvinder eller med kvinder i centrum. Forbrugerne er jo ofte kvinder, som elsker at gå i teatret og biografen, men alligevel er der flere mandlige instruktører og flere hovedroller til mænd," fortæller Füsun Eriksen, der er direktør og initiativtager til festivalen.

Foruden Füsun Eriksen er Power of Women arrangeret af Sara Ferreira og Katrine Arnfred, og med festivalen ønsker de at sætte fokus på kvindelige kunstnere, som de mener, er underrepræsenterede i nutidens kulturudbud. 

Årets festival er en såkaldt pilotfestival, der skal give publikum og presse en forsmag på den fuldt udfoldede POW-festival, der finder sted i 2018.

Filminstruktør Christina Rosendahl gæster festivalen ved en filmtalk den 22. september på Kunsthal Charlottenborg. Her vil hun fortælle om og vise klip fra sin kommende dokumentar "Vold - i kærlighedens navn", der følger kvinder på krisecentret Danner i København i deres forsøg på at bearbejde deres oplevelser og skabe sig et nyt liv. Rosendahl vil give indsigt i de etiske overvejelser, hun som filminstruktør har haft i forbindelse med filmen. Yderligere er der under festivalen mulighed for at komme til gratis visning på Lea Glob og Mette Carla Albrechtsens dokumentar "Venus – Let's talk about sex" samt den prisvindende dokumentar "The War Show – venner i krig", der er skabt af Andreas Dalsgaard og Obaidah Zytoon.  

Børn vil desuden få mulighed for at lære at rappe og skrive tekster, når freestylerapper Jakob Balthasar Preisler og hiphopper Filuka inviter til ligestillingsrap om køn og ligestilling.   

Festivalens arrangementer finder blandt andet sted i Kunsthallen Charlottenborg, Teater Republique, VerdensKulturCentret, Teatret ved Sorte Hest og Bådteatret. Alle events, talks og udstillinger er gratis.

Det Danske Filminstitut har støttet festivalen med 100.000 kr. 

Læs mere om festivalen, og hvordan du deltager

2453_Füsun EriksenNYNY