Få overblik over dansk film i Cannes

CANNES. Med tre titler i det officielle program er dansk film fornemt repræsenteret på årets Cannes Festival, der løber fra 17. til 28. maj. Vi tegner det samlede billede over film og filmfolk på en af sæsonens absolut vigtigste filmbegivenheder.

Fra en mørk thriller om en iransk seriemorder på hellig mission til et historisk drama om en præsts fortabelse i Islands ubarmhjertige natur.

Sådan lyder overskrifterne for de to danske spillefilm, der er udtaget til det prestigefyldte officielle program på Cannes Festivalen. Ali Abbasis 'Holy Spider' skal dyste i hovedkonkurrencen og er dermed i spil om årets Guldpalme, mens Hlynur Pálmasons 'Vanskabte land' er blandt konkurrencefilmene i Un Certain Regard, der har fokus på særligt originale stemmer og udtryk.

Følg med på sociale medier

Scandinavian Films, der repræsenterer de fem nordiske filminstitutter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, fortæller om seneste nyt fra Cannes og sender interviews med de nordiske filmfolk.

De to spillefilm får følgeskab af kortfilmen '100% flået kærlighed' af Malthe Saxer, udtaget til dysten for filmskolefilm, Cinéfondation, der også er en del af Cannes Festivalens klassiske konkurrenceprogrammer.

Danske filmfolk deltager desuden i koproduktionssamarbejdet bag flere spillefilm.

Det gælder de to svenske spillefilm i hovedkonkurrencen, Ruben Östlunds 'Triangle of Sadness' og Tarik Salehs 'Boy from Heaven', den franske 'Den blå kaftan' i Un Certain Regard samt den finske 'The Woodcutter Story' i sideprogrammet Critics' Week. 

Filminstituttet holder til under hele Cannes Festivalen på Scandinavian House, 11 Square Mérimée, sammen med de øvrige nordiske filminstitutter. Huset danner rammen om møder, pressebegivenheder, streaming af interviews og netværksaktiviteter. 

Cannes Festivalen løber fra 17. til 28. maj. Se mere på festivalens hjemmeside

Danske film i Official Selection


Hovedkonkurrence:

  • Holy Spider af Ali Abbasi. Produceret af Jacob Jarek for Profile Pictures.

Un Certain Regard:

  • Vanskabte land af Hlynur Pálmason. Produceret af Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin for Snowglobe.

Cinéfondation:

  • 100% flået kærlighed af Malthe Saxer. Produceret af Anne Falkesgaard Hansen og Sophie D'Souza for Den Danske Filmskole.

Cannes Marché


Cannes XR / VeeR Future Award Competition:

  • Nattens ende af David Adler. VR-film produceret af Mikkel Skov for Makropol.

Flere navne


Serien 'Rendez vous with':

  • Skuespiller Mads Mikkelsen er inviteret til festivalens serie med publikumsmøder, hvor udvalgte filmfolk fortæller om deres metier. Tid og sted: 26. maj kl. 14.30, Salle Buñuel.

Koproduktioner med dansk bidrag


Hovedkonkurrence:

  • Triangle of Sadness af Ruben Östlund (Sverige, Danmark). Dansk koproduceret af Per Damgaard Hansen for Coproduction Office.
  • Boy from Heaven af Tarik Saleh (Sverige, Danmark). Dansk koproduceret af Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real.

Un Certain Regard:

  • Den blå kaftan af Maryam Touzani (Frankrig, Marokko, Danmark, Belgien). Dansk koproduceret af Mikkel Jersin, Eva Jakobsen og Katrin Pors for Snowglobe.

Critics' Week:

  • The Woodcutter Story af Mikko Myllylahti (Findland, Danmark, Tyskland, Holland). Dansk koproduceret af Peter Hyldahl for Beofilm.

ACID Cannes:

  • Polaris af Ainara Vera (Frankrig, Grønland). Grønlandsk-dansk koproduceret af Emile Hertling Péronard for Ánorâk Film.