Drømme støjer ikke, når de dør - på dvd

PÅ DVD. Christian Braad Thomsens roste og delvist selvbiografiske "Drømme støjer ikke, når de dør" (1979) udkommer på dvd den 7. juli.

"Drømme støjer ikke, når de dør" fra 1979 hører til blandt Christian Braad Thomsens mest kritikerroste værker og handler om en gammel bonde, der på sit dødsleje får besøg af sin søn. På nogle få dage genoplever sønnen det landsbyliv, han kommer fra, og som var præget af en hård og autoritær opdragelse. Han er ved faderens dødsleje fortvivlet over, at det fortsat er umuligt at få kontakt, og i en krisesituation genkender han faderens brutalitet i sig selv. Filmen tegner et besk billede af menneskelige relationer, hvor drømme, mens de dør, degenererer til magtforhold.

"Drømme støjer ikke, når de dør" udkommer på dvd den 7. juli, og udgivelsen indeholder bl.a. værkliste, biografi, slideshow og ikke mindst en booklet om filmens tilblivelse og modtagelse. Her fortæller Braad Thomsen bl.a. om vennen Rainer Werner Fassbinders reaktion, efter at han havde overværet en visning af filmen i Cannes.