Det hjemlige blik på det storpolitiske

INTERVIEW. Christina Rosendahl er dybt fascineret af gambleren Henrik Kauffmann, der var Danmarks ambassadør i USA under 2. verdenskrig. Rosendahls nye film 'Vores mand i Amerika' er en fortælling om den rebelske ambassadør – en fortælling, hvor det kvindelige blik på begivenhederne er tydeligt til stede. Se interview med den premiereaktuelle instruktør.

"Vi er så vant til at se de her fortællinger om magtens mænd ... Hvordan ser det egentlig ud, når det kvindelige element er til stede i de film?" reflekterer Christina Rosendahl om sit arbejde med det historiske drama 'Vores mand i Amerika' om ambassadøren Henrik Kauffmann. 

Kauffmann var ambassadør i USA, da Danmark besættes af tyske tropper i april 1940. Da den danske regering og konge indleder et samarbejde med nazisterne, erklærer Kauffmann, at han ikke mere vil følge ordrer fra København.

Følg os på YouTube

Christina Rosendahl fortæller i interviewet lavet i anledning af premieren om sin fascination af filmens hovedkarakterer, Henrik Kauffmann og hans amerikanske kone Charlotte, og om de kunstneriske valg i fortællingen, hvor storpolitik og det hjemlige liv i ambassaden væves sammen og afspejler sig i både scenografi, foto, lyd og musik.

‘Vores mand i Amerika’ har premiere 13. august. Filmen har manuskript af Kristian Bang Foss, Christina Rosendahl og Dunja Gry Jensen, og den er produceret af Jonas Frederiksen for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Nordisk Film & TV Fond og Copenhagen Film Fund.

Se interviewet