Danske premierer uge 24-25

PREMIERE. Dokumentaren "Jeg bliver myrdet", der handler om mord, kærlighed og politiske konspirationer, har tv-premiere tirsdag. "Magnetisørens femte vinter" fra 1999 udkommer på dvd, og Filmstriben har premiere på "Jeg hader ADHD".

 


Tv

 


 

 

11. juni: Jeg bliver myrdet

 

 

DR2 Dokumania kl. 20.30

I 2009 bliver advokat Rodrigo Rosenberg skudt ned i Guatemala City. Kort forinden er hans kæreste blevet dræbt. Efter Rosenbergs død dukker der en video op på YouTube, hvori han forudsiger sit eget og kærestens mord og anklager den siddende præsident for at stå bag. Det bliver startskuddet til en farefyldt og overraskende efterforskning fuld af politiske konspirationer, løgne og fortielser. Filmen vil igennem interviews med nøglepersoner og familien til Rosenberg, arkivmateriale, private fotos og al tilgængeligt efterforskningsmateriale fortælle historien om en karismatisk mand, et mord og de politiske konspirationer i et korrupt og traumatiseret land.

"Jeg bliver myrdet" er også på programmet, når Det Danske Filminstitut og dagbladet Politiken viser film under Folkemødet i Allinge den 13. til 15. juni.

Filmen er instrueret af Justin Webster og koproduceret af Mette Heide for Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Dvd

 


18. juni: Magnetisørens femte vinter

magnetisoren
Foto: Bård Løvvig, Nils Petter Lotherington, Odd Steinar Tøllefsen, Fie Johansen

 

 

Filmen foregår i 1819 i Nordsverige, hvor den højt estimerede læge Dr. Selander bor alene med sin smukke, blinde datter Maria. Hun har isoleret sig fra omverdenen og sidder dagen lang ved klaveret og spiller. Dr. Selander forsøger at sikre Marias fremtid ved ægteskab med sin unge ven og stræbsomme kollega, Dr. Stenius. Til byen kommer den karismatiske magnetisør, Friedrich Meisner rejsende. Med sine usædvanlige evner og sit magtfulde, regelstridige væsen, lykkes det ham at indgyde Dr. Selander et spinkelt håb om at se sin datter helbredt.

 

 

"Magnetisørens femte vinter" bygger på Per Olov Enquists roman af samme navn. Den havde biografpremiere i 1999 og udkommer på dvd i en nyrestaureret version med et 27 minutter langt "bag om-filmen"-program.

Filmen er instrueret af Morten Henriksen og produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 


Filmstriben

 


 

 

Jeg hader ADHD

 

 

jeg_hader_adhd
Foto: Magic Hour Films

"Jeg hader ADHD" er en film om børn i en tid, hvor stadig flere diagnosticeres med ADHD. Victor, Martine og Marino går i specialklasse på Lindevangsskolen på Frederiksberg. Specialklassens lærere og forældre beslutter at deltage i et alternativt behandlingsforløb med fokus på det enkelte barns udfordringer og muligheder frem for diagnoser og medicin. Filmen følger hele forløbet og viser, hvordan børnene i løbet af et halvt år gør store fremskridt, i takt med at de voksne omkring dem, begynder at se det enkelte barn på en ny måde.

Filmen er instrueret af Erlend E. Mo og produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Jeg hader ADHD" på Filmstriben.

Trailer