Danske premierer uge 22-23

PREMIERE. Nicolas Winding Refns "Only God Forgives", der netop har haft verdenspremiere i Cannes, kommer nu i biografen. På tv er der premiere på dokumentarfilmen "Drengelejren".

 


Biograf

 


30. maj: Only God Forgives

 

 

Julian driver en thai-bokseklub i Bangkok som dække for familiens narkoimperium. Da hans bror Billy bliver slået ihjel, ankommer deres mor Crystal til byen for at bringe liget af sin yndlingssøn hjem til USA og for at få Julian til at tage hævn over sin brors morder.

 

 

Efter Hollywood-produktionen "Drive" er Nicolas Winding-Refn tilbage med en danskproduceret spillefilm. Filmens internationale cast har Ryan Gosling i hovedrollen som Julian. Desuden medvirker Kristin Scott Thomas, Tom Burke og Vithaya Pansringarm.

"Only God Forgives" er produceret af Lene Børglum for Space Rocket Nation med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Tv

 


 

 

30. maj: Drengelejren

 

 

DR Ultra kl. 18.40

drengelejren
Foto: Sonntag Pictures

Filmens omdrejningspunkt er fire drenge på 11-14 år, som mødes og finder hinanden på en sommerlejr arrangeret af Red Barnet. Drengene kommer fra hjem uden meget overskud, og deres hverdag er præget af marginalisering og mobning. På trods af disse svære omstændigheder viser drengene sig i stand til at nærme sig hinanden og give hinanden omsorg.

Dokumentaren får premiere på både børne- og voksenkanalerne på DR. Første gang på DR Ultra den 30. maj og på DR2 den 5. september, hvor der er planlagt et offentligt arrangement med paneldebat, der tager udgangspunkt i filmens tema om udsatte børn.

"Drengelejren" er instrueret af Cathrine Marchen Asmussen og produceret af Sara Stockmann for Sonntag Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Filmstriben

 


 

Noget i luften
nogetiluften450

 

Foto: Lukas Juel Hammerich
 

Pernille har altid haft en helt særlig evne til at fornemme, når noget vil ske, så hun starter med hjælp fra sin veninde Sidsel som clairvoyant, og hendes første klient bliver den charmerende Daniel. Daniel er journalist og er gået undercover, da hans chef – og kommende svigerfar – har sat ham til at skrive en fup eller fakta-artikel om clairvoyance. For Daniel og Pernille bliver det kærlighed ved første blik – de opdager det bare ikke selv.

I hovedrollerne som Pernille og Daniel ses Line Kruse og Robert Hansen.

"Noget i luften" er Michael Asmussens debutfilm. Den er produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich for Nepenthe Film.

Se "Noget i luften" på Filmstriben.

Trailer