Danske premierer uge 13-14

PREMIERE. I den kommende uge er der biografpremiere på Shaky González' komedie "Det grå guld". Filmstriben viser den Oscar-nominerede dokumentar "5 Broken Cameras" om Israel/Palæstina-konflikten.

 


Biograf


27. marts: Det grå guld

 

 

Det ældre ægtepar Anette og Holger skal forlade deres lejlighed, da den skal laves om til ungdomsboliger, og samtidig bliver Anettes gamle dansepartner fra teenagetiden John sagt op fra sin bankstilling. Dermed lægges spiren til, at vores trekløver begynder at planlægge et "hygge-bankrøveri" for at få råd til at ende deres dage under sydens sol. Men hvordan skal det dog gå, når ingen af dem nogensinde har haft en pistol i hånden?

 

 

I hovedrollerne ses Birthe Neumann, Kurt Ravn og Lars Knutzon.

"Det grå guld" er instrueret af Shaky González og produceret af Søren Juul Petersen for Zeitgeist Film.

Trailer

 


Premierer på Filmstriben i ugen der gik


5 Broken Cameras / Fem ødelagte kameraer

 

 

5_broken_cameras1
Foto: Framegrab

 

 

Den selvlærte fotograf Emad Burnat, en palæstinensisk landsbybeboer, får sit første kamera, da hans fjerde søn bliver født. Samtidig bliver en adskillelsesbarriere bygget op i hans landsby Bil'in og landsbyboerne protesterer mod byggeriet. I de kommende år filmer Burnat den ikke-voldelige kamp, imens begivenhederne langsomt begynder at påvirke hans familie og hans eget liv.

"5 Broken Cameras" er instrueret af palæstinensiske Emad Burnat og israelske Guy Davidi. Filmen var nomineret som Bedste Dokumentar ved årets Oscar-uddeling og har vundet en hovedpris på Sundance Film Festival 2012. Den var månedens dokumentar i Cinemateket i marts.

Se "5 Broken Cameras" på Filmstriben

Trailer