Danske koproduktioner til Berlinalen 2015

FESTIVAL. Fire danske koproduktioner er udtaget til filmfestivalen i Berlin, herunder Inuk Silis Høeghs "Sume – lyden af en revolution" og Dagur Káris "Virgin Mountain".

Fire minor koproduktioner er blevet udtaget til filmfestivalen i Berlin, der finder sted den 5.-15. februar.

Inuk Silis Høeghs "Sume – lyden af en revolution" handler om det populære grønlandske rockband Sume, der satte ord på grønlændernes længsel efter frihed og medbestemmelse og fik stor politisk og folkelig betydning. Dokumentarfilmen fik landsdækkende premiere herhjemme i efteråret og deltager i Berlinalens Panorama-program.

Minor koproduktioner

Minor koproduktionsordningen støtter danske producenters deltagelse i internationale koproduktioner af spillefilm.

Formålet med at yde støtte til koproduktioner er blandt andet at styrke samarbejdet mellem producenter, at inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i filmbranchen samt at øge filmenes muligheder for at opnå international finansiering og kunne rejse over grænserne.

Der bliver hvert år bevilget støtte til 6–9 spillefilm.

Læs mere om minor koproduktionsstøtte.

Det er den første grønlandske film nogensinde, der er udtaget til filmfestivalen i Berlin. Den grønlandsk-dansk-norske koproduktion kan ses på Filmcentralen.

"Virgin Mountain" er instrueret af islandske Dagur Kári og omhandler en mand i 40'erne, der gennemgår et liv af rutine indtil et møde med en kvinde og en lille pige tvinger ham til at ændre sit liv. Den islandsk-fransk-danske koproduktion deltager i festivalens Special Gala-sektion.

Argentinske Leonardo Brzezicki's "The Mad Half Hour" er produceret i CPH:LAB-regi og deltager i Berlinale Shorts. "The Yes Men Are Revolting" har også fået dansk minor koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut og deltager i Panorama-programmet. Filmen er instrueret af Laura Nix og de to Yes Men, Mike Bonanno og Andy Bichlbaum.

Berlin International Film Festival / 5.-15. februar 2015.

Filmcentralen-kampagne_210
Tags: