Dansk VR-projekt udtaget til Tribeca Film Festival

FILMFESTIVAL. Kunstnerparret Michelle og Uri Kranots nyeste interaktive virtual reality-oplevelse, 'We are at Home', er blevet udvalgt til Immersive-programmet på dette års Tribeca Film Festival.

Det danske virtual reality-værk ’We are at Home’ får international premiere på Tribeca Film Festival i juni. 

Værket er skabt af kunstnerparret Michelle og Uri Kranot, som også står bag det succesfulde VR-projekt ’The Hangman at Home’, der sidste år vandt prisen for ’Best VR Immersive Work’ ved Venedig Film Festival. 

Både ’The Hangman at Home’ og ’We are at Home’ er inspireret af Carl Sandburgs digt ’The Hangman at Home’ fra 1922, der spørger: ”Hvad tænker bødlen på, når han går hjem fra arbejde?” De interaktive VR-værker handler ikke konkret om at hænge mennesker, men tager udgangspunkt i digtets tema om ansvar og deltagelse, og forholdet mellem at være vidne, skyldig og medskyldig.

I VR-installationen ’The Hangman at Home’ fra sidste år fik brugeren mulighed for at gå ind i en række rum, hvor forskellige historier udspillede sig, og blev inviteret til at træffe valg, der påvirkede de historier.

Hvor forgængeren var en individuel oplevelse for enkeltbrugere, er det nyeste projekt ’We are at Home’ en VR-installation for flere brugere, og man oplever derfor værket som en del af en gruppe. Ligesom i enkeltbruger-versionen føres man gennem en række historier og skal tage nogle beslutninger, men i ’We are at Home’ opfordres brugerne til at være bevidste om deres rolle i fællesskabet, når de træffer valg. Værket giver på den måde brugerne anledning til at reflektere over deres egen ansvarlighed og moral:

Tribeca Film Festival

Tribeca Film Festival afholdes i år i New York City fra 9.-20. juni. Det er planlagt til at være en hybridfestival, der kombinerer udendørs og virtuelle elementer. Det amerikanske publikum vil få mulighed for fysisk at opleve ’We are at Home’ i Spring Studios i New York under hele festivalen.

Der er endnu ikke en dato for, hvornår ’We are at Home’ kan opleves herhjemme. 

Hvem i gruppen vil handle, hvem vil følge og hvem vil stille sig imod? 

Foruden 'We are at Home' værkets udtagelse til Tribeca, har Michelle og Uri Kranot fortsat succes med deres øvrige dele af 'The Hangman at Home' projektet. ’The Hangman at Home’ er som VR-oplevelse udtaget til Annecy-festivalen, der begynder 14. juni, og den animeret kortfilm af samme navn er udtaget til Krakow Film Festival, der begynder 30. maj.

’We are at Home’ er en koproduktion mellem danske Late Love Production, franske Miyu Productions og Floréal Films samt National Film Board of Canada. Projektet har fået støtte fra bl.a. Det Danske Filminstitut, den Vestdanske Filmpulje, Center for Animation, og Statens Kunstfond.