Christoffer Boe laver kærlighedsdrama fra den danske madscene

I PRODUKTION. Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau spiller hovedrollerne i Christoffer Boes kommende spillefilm 'Smagen af sult', der produceres af Zentropa. Filmen får biografpremiere i januar 2021.

Mad og kærlighed er hovedingredienserne i Christoffer Boes næste spillefilm, 'Smagen af sult'. Manuskriptet er skrevet af Tobias Lindholm og Christoffer Boe, og optagelserne er netop begyndt i denne uge. 

PURI er i filmen en funklende ny stjerne på Danmarks gastronomiske himmel. Her regerer parret Maggi og Carsten. Hun er antropolog, med speciale i måltider, og har skabt restaurantens ekstraordinære rammer. Han er stjernekokken, der tryller i køkkenet.  Sammen er de den nye uovervindelige frontduo på den danske gourmetscene. De elsker hinanden, har to skønne børn og ejer ét af byens mest hypede madtempler. De vil ha’ det hele. Og de har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm som de har satset alt på at vinde. Men i deres umættelige passion og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt, at livets måltider nydes bedst i fælleskab.

Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau indtager filmens to hovedroller som Maggi og Carsten.

'Smagen af sult' bliver Christoffer Boes første spillefilm siden 'Journal 64', der havde premiere sidste år og solgte over 770.000 biografbilletter. Den markerede afslutningen på Zentropas Afdeling Q-serie. Han har senest skabt to store krimi-serier: 'Kriger' fra 2018 med Dar Salim, Lars Ranthe og Danica Curcic på TV 2, og i næste måned får 'Forhøret' premiere på Viaplay med Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne.

Bag 'Smagen af Sult' står Zentropa og producer Louise Vesth, som blev genforenet med Christoffer Boe for første gang siden Filmskolen, da de sammen lavede 'Journal 64'. Louise Vesth har været fast producer for Lars von Trier siden 'Melancholia' i 2011 og har desuden produceret en lang række spillefilm. Hun er den eneste producer i Danmark, som har produceret fem danske film inden for det seneste årti, der har solgt over 700.000 billetter.

'Smagen af sult' har modtaget støtte fra Filminstituttet via filmkonsulent Silje Riise Næss og er desuden støttet af Svenska Filminstitutet og Nordisk Film & TV Fund.

Der er forventet dansk biografpremiere 21. januar 2021.