Bridgend og Democrats vinder på Tribeca

TRIBECA. Der var top-priser til Camilla Nielssons "Democrats" og Jeppe Røndes "Bridgend" ved den højt renommerede Tribeca Film Festival i New York torsdag aften den 23. marts. Kortfilmen "Listen" og den islandsk-danske "Virgin Mountain" tog også priser med hjem.

Der var et væld af danske vindere, da Tribeca Film Festival i New York delte priser ud torsdag den 23. april.

Jeppe Røndes spillefilmdebut "Bridgend", der allerede har modtaget positive omtaler på store internationale festivaler og en pris i Göteborg, modtog hele tre priser i går i kategorien for fiktionsfilm: Oliver Bugge Coutté vandt prisen for bedste klipper, Magnus Jønck for bedste fotograf og Hannah Murray for bedste skuespillerinde.

Læs interviewet med instruktør Jeppe Rønde om filmen: Forenet i døden.

Camilla Nielssons "Democrats" vandt hovedprisen i dokumentar-sektionen for bedste film. "Democrats", der giver et indblik i demokratiseringsprocessen i Zimbabwe, har allerede deltaget på en lang række festivaler og fortsætter året med visninger i Toronto, San Francisco, Tel Aviv, München og Warsawa.

Læs mere om filmen i Dansk dokumentar rejser godt.

Tre priser til islandsk-dansk spillefilm

Dagur Káris islandsk-danske spillefilm "Virgin Mountain" modtog hele tre priser i kategorien for fiktionsfilm, hvoraf den ene var top-prisen for bedste fiktionsfilm. Derudover erobrede filmen også prisen for bedste screenplay, og Gunnar Jónsson blev belønnet som bedste skuespiller for sin rolle som 43-årige Fusi, der stadig bor hjemme hos sin mor.

"Virgin Mountain" er koproduceret af Mikkel Jersin og Bo Ehrhardt for Nimbus Film. De to er for øvrigt også koproducenter på Joachim Triers norsk-dansk-franske spillefilm "Louder Than Bombs", som i år er udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes.

Den finsk-dansk-producerede "Listen" af Hamy Ramezan og Rungano Nyonis løb med prisen for bedste kortfilm. Filmen er produceret af danske Valeria Richter og Helene Granqvist for Pebble & DoDream og Cannes-initierede Nordic Factory med støtte fra New Danish Screen.