Bridgend og Democrats til Tribeca

FESTIVAL. Jeppe Røndes debutspillefilm "Bridgend" er udtaget til hovedkonkurrencen og Camilla Nielssons "Democrats" til dokumentarfilmkonkurrencen på Tribeca Film Festival i New York.

Jeppe Røndes debutspillefilm "Bridgend" og Camilla Nielssons dokumentar "Democrats" er udtaget til Tribeca Film Festival, som finder sted den 11.-26. april i New York.

"Bridgend" er som den første danske film siden 2009 udtaget til festivalens hovedkonkurrence, hvor den får sin nordamerikanske premiere.

Tribeca Film Festival

Den New York-baserede Tribeca Film Festival har eksisteret siden 2002, hvor den blev stiftet af Robert De Niro, Jane Rosenthal, and Craig Hatkoff. Festivalen er i løbet af kort tid blevet en af USA's største og mest prestigefyldte festivaler og et vigtigt vindue for eksponeringen af dansk film på det amerikanske marked.

Tribeca Film Festival (11-26. april)

Filmen tager afsæt i virkelige hændelser fra Bridgend County, Wales, der var plaget af selvmord blandt områdets unge indbyggere.

Teenagepigen Sara og hendes far Dave flytter til en landsbyen Bridgend. Sara forelsker sig hovedløst i Jamie, en af de lokale drenge. Imens prøver Dave som landsbyens nye politimand at stoppe den mystiske række af selvmord.

"Bridgend" havde verdenspremiere på Rotterdam Film Festival i januar og modtog på Göteborg Film Festival en Special Mention i debutant-programmet. Filmen får sin nordamerikanske premiere på Tribeca. 

"Bridgend" er produceret af Michel Schønnemann og Malene Blenkov for Blenkov & Schønnemann Pictures med støtte fra Det Danskes talentudviklingsprogram New Danish Screen. Der er forventet dansk premiere til sommer.

Læs interview med Jeppe Rønde Forenet i døden

Democrats

democrats3
Democrats. Foto: Henrik Bohn Ipsen

Camilla Nielssons "Democrats" får nordamerikansk premiere i dokumentarfilmkonkurrencen.

I mere end tre år har Camilla Nielsson haft adgang til magtens centrum i Robert Mugabes Zimbabwe, hvor hun på tæt hold har fulgt regeringspartiet og oppositionens kamp om indholdet af en ny forfatning, der skal forme landets fremtid. Filmens omdrejningspunkt er to politikere med ansvar for forfatningsprocessen. De er modstandere fra hver sit rivaliserende parti, udpeget i forventning om at sikre deres parti maksimal indflydelse på forfatningen. Samtidig er de tvunget til at samarbejde for at bringe forfatningen succesfuldt i hus. Er det overhovedet muligt i en politisk kultur mærket af årtiers mangel på demokrati og uden respekt for grundlæggende menneskerettigheder?

Læs artiklen: En rejse mod demokrati

Camilla Nielsson modtog både en DOX:AWARD Special Mention og talentprisen Reel Talent Award på CPH:DOX i november. Siden er filmen blevet vist på bl.a. IDFA og Göteborg.
 

"Democrats" er produceret af Henrik Veileborg for Upfront Films med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

Der er også to danske koproduktioner på programmet: Dágur Karis islandsk-fransk-danske "Virgin Mountain" er i hovedkonkurrencen, og Måns Månssons svensk-dansk-kinesiske hybridfilm "Stranded in Canton" er med i sektionen Viewpoints, der i år tematiserer jagten på identitet.