Afgangsfilm teaser: Les Amours Perdues

TEASER. Her kommer den sidste teaser trailer for Filmskolens afgangsfilm: Denne gang "Les Amours Perdues".

Seks afgangsfilm fra Den Danske Filmskole får premiere den 9. juni. Se teaser trailer til "Les Amours Perdues" nederst på siden.

Filmen om den tabte kærlighed er en rendyrket fransk kærlighedstragedie.

Holdet bag om "Les Amours Perdues"

Instruktør: Samanou Acheche Sahlstrøm

Producer: Senia Dremstrup

Fotograf: Brian Curt Petersen

Tonemester: Oskar Skriver

Klipper: Rebekka Lønqvist

Maria, der ønsker kærlighed i sit liv, overværer en mands selvmordsforsøg og føler sig draget af hans skæbne. Manden hedder Vincent og er en anerkendt forfatter, men hans storhedstid er forbi, efter tabet af den kvinde, som er hans store kærlighed.

"Der er kun en ting, der driver os. En ting, vi er bange for at miste. En ting, vi ikke vil gå glip af. Min mission er at sigte efter det rene udtryk. At skrælle kærlighed for alt, hvad den ikke er, og bekræfte os i alt, hvad den kan," erklærede instruktør Samanou A. Sahlstrøm, inden filmoptagelserne gik i gang.

Den franske drøm

Sahlstrøm er opvokset i Frankrig og drømte om at instruere den store franske kærlighedstragedie. Afgangsfilmen skulle være fransk – med franske skuespillere, på fransk og optaget i Paris.

Og sådan blev det. I begyndelsen af december stod Sahlstrøm og hans hold i byernes by, klar til at tage kampen op med filmoptagelser på fremmed grund. De anerkendte franske skuespillere Emmanuelle Béart og Denis Lavant var faldet pladask for filmens manuskript og instruktørens charme, og havde sagt ja til at spille for meget lavere honorarer, end de var vant til.

At optage uden for Danmark har stillet ekstra krav til holdet, fortæller producer Senia Dremstrup på filmens blog: "Det har krævet særlig energi, men også et øget fokus på, hvad vi ville, og hvad der er vigtigt for os. Som producer har jeg fået et ansvarsområde, der rækker længere end på en almindelig afgangsfilm. Den udfordring og lærdom ville jeg ikke være foruden."

Sidste hånd er ved at blive lagt på produktionen, og på filmens blog gør instruktøren status, ikke kun over afgangsfilmen, men også over sin tid på skolen og sin trang til oprør: "Jeg ville elske at berette om kommunistiske regelsæt og konfliktskyhedsdyrkning. Jeg overvejer seriøst at brænde alle mine broer, gøre endelig brug af min Poul Nesgaard-lignende voodoodukke, stjæle de tyve dvd’er, der måtte være tilbage på biblioteket, og aldrig aflevere det kamera, jeg lånte for to år siden," beretter Sahlstrøm, der alligevel slutter med en tak til alle dem, der har støttet op om filmen og med at erklære Filmskolen sin store kærlighed: "Åh hvad fanden, Filmskolen, jeg elsker dig!"

Afgangsfilmene 2011

Trailer:

 

Filmskoleårgang0711