Act of Killing på dvd

DVD. "The Act of Killing", der for tiden shortlistes, nomineres og vinder den ene pris efter den anden som årets bedste dokumentarfilm, kan nu fås på dvd.

I 1965 væltede militæret i Indonesien landets regering, og over en million mennesker – kommunister, etniske kinesere og intellektuelle – blev udryddet. I Joshua Oppenheimers "The Act of Killing" udfordrer filmskaberne de tidligere dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om sig selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

"The Act of Killing" har modtaget 34 priser verden over – dokumentaren er blandt andet kåret til bedste dokumentarfilm ved European Film Awards og shortlistet til en Oscar.

Dvd'en indeholder Directors Cut af filmen samt ekstramateriale med interviews og slettede scener. Den er i butikkerne fra i dag og kan købes i Cinematekets boghandel, gennem Politiken Plus, hos Lazerdisken, Fona og på Final Cut for Reals webshop.
Cinematekets webshop sælger den i øjeblikket til butikspris med gratis levering.

"The Act of Killing" er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Joshua Oppenheimer i samtale: Vi fortæller historier for at retfærdiggøre vores handlinger

Læs interview med producer Signe Byrge Sørensen: Rekonstruktion af et folkemord

 

Pris: 225 kr.
Cinematekets webshop: shop.dfi.dk
Final Cut for Reals webshop: final-cut.dk

Trailer