2 danske koproduktioner til Berlin

BERLINALE. Berlin Filmfestivalen har inviteret to dansk koproducerede film "TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard " af svenske Simon Klose og "Char… The No-Man’s Island" af indiske Sourav Sarangi.

Det danske produktionsselskab Final Cut for Real, som har Joshua Oppenheimers danske dokumentarfilm "The Act of Killing" med på Berlin Filmfestivalen, er også koproducent på to andre dokumentarfilm, festivalen har inviteret: "TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard " af svenskeren Simon Klose og "Char… The No-Man’s Island" af inderen Sourav Sarangi.

TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard

"TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard" åbner Panoramas dokumentarsektion fredag den 8. februar.
Fredrik pakker en computer i en rusten gammel Volvo. Det er dagen før retssagen mod ham og hans Pirate Bay-medstiftere begynder. Sammen står de over for et erstatningskrav fra Hollywood på 72 millioner kroner i en sag om krænkelse af ophavsret. Fredrik er på vej for at installere en ny computer i deres hemmelige serverhal. Det er her verdens største fildelingsside er gemt.
Hacker-vidunderbarnet Gottfrid, internetaktivisten Peter og den fordrukne webnørd Fredrik findes skyldige i retssagen og bliver konfronteret med den barske virkelighed i form af et liv offline – væk fra tastaturet. Men dybt nede i de mørke datacentre fortsætter skjulte computere stille med at kopiere filer.

Filmen er produceret af det svenske produktionsselskab Nonami og Martin Persson, Simon Klose, Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke har produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut. Danske Per K Kirkegaard har klippet og Morten Groth Brandt står for filmens sound design.

"TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard" er lavet under Creative Commons og ledsages af en opfordring til at dele filmen frit på nettet.

char

Char… The No-Man’s Island

Char… The No-Man’s Island

"Char… The No-Man’s Island" er udtaget til programmet Forum. I den indisk-danske koproduktion møder man Rubel, en dreng på 14 år, der tjener til dagen ved at smugle ris over Ganges-floden, den internationale grænse mellem Indien og Bangladesh.

Floden borteroderede Rubels hjem, da han vare fire år, og nogle år senere formedes en skrøbelig ø kaldet Char midt i den store flod. Hans familie valgte ligesom mange andre hjemløse at slå sig ned på det ubeboede stykke land, som kontrolleres af grænsepolitiet. Rubel drømmer om at vende tilbage til sin gamle skole i Indien, men virkeligheden tvinger ham til at leve af at smugle.

Filmen er produceret af instruktøren Sourav Sarangi med Signe Byrge Sørensen som koproducer.

Mere dansk i Berlin

Berlin Filmfestivalen har tidligere meldt ud, at tre danske film er udtaget i år: Joshua Oppenheimers "The Act of Killing", Daniel Joseph Borgmans dansk-new zealandske spillefilm "The Weight of Elephants" og Jacob Schulsinger & Nicolas Peredas Dox Lab-produktion "Matar Extraños".

Tre andre danskere har en fremtrædende plads i festivalens serier: Bille Augusts "Nattog til Lissabon" får verdenspremiere i hovedprogrammet, Mads Mikkelsen spiller den store skurkerolle i hovedkonkurrencefilmen "The Necessary Death of Charlie Countryman" og den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel deltager med "A World Not Ours" i Panorama-programmet. Desuden er Mikkel Boe Følsgaard udvalgt til at være en af de ti europæiske Shooting Stars på filmfestivalen.