Weekenden i biografen

UGE 45. Med hele otte premieretitler bød weekenden på rekordmange nye film i biografen. Det var dog ikke dem, publikum primært indløste billet til, men derimod til allerede kendte titler som 'Skyggen i mit øje' og 'No Time to Die'.

Om Weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

Med godt 34.100 billetter blev ’Skyggen i mit øje’ den mest sete film i biografen i weekenden. Filmen krydsede dermed sin første store milepæl med godt 100.000 solgte billetter.

'Skyggen i mit øje', der er en del af Biografklub Danmarks program, solgte lidt flere billetter denne weekend end i premiereweekenden. Og det er usædvanligt. Typisk falder billetsalget fra premieren og til anden weekend gennemsnitligt med 28 %. Ved de danske film er faldet typisk noget mindre, nemlig på kun 8 %. En af forklaringerne er, at en del af de danske film er med i Biografklub Danmark, og her vælger klubbens medlemmer, der typisk er et ældre publikum, ikke nødvendigvis første weekend, sådan som man fx ser det hos et yngre publikum.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Som Biografklub-film sælger ’Skyggen i mit øje’ en del af sine billetter til en lavere pris. Det betyder, at 'No Time to Die', som har solgt lidt færre billetter i weekenden, men til en gennemsnitlig højere pris, alligevel har haft weekendens største omsætning. Bond-filmen  er nu set af mere end 970.000 og nærmer sig dermed én million biografgængere.

Samlet set var ca. 133.500 danskere i biograferne i weekenden. Tallet er lavere end i de foregående weekender, men fortsat på et markant højere niveau end på samme tid sidste år (+37 %). Trods stigende smittetal lader det altså til, at danskerne fortsat prioriterer en tur i biografen.

Film med premiere i uge 45

  1. CODA
  2. Cop Shop
  3. Eternals
  4. Paradisets Børn (1945)
  5. Swan Song
  6. The Card Counter
  7. The Boy Behind the Door
  8. Trøffeljægerne