Kommende spillefilm

På grund af covid-19 situationen vil premierekalenderen ændre sig. Vi opdaterer, når vi ved noget.

Vores mand i Amerika / 13. august

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

Instruktør Christina Rosendahl Manuskript Kristian Bang Foss, Dunja Gry Jensen, Christina Rosendahl Producent Nimbus Film Genre Drama 

Druk / 24. september

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser.

Instruktør Thomas Vinterberg Manuskript Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm Produktion Zentropa Genre Drama

Far til fire og vikingerne / 1. oktober

Den ellers så sammentømrede familie er i krise. Mie og Ole kan ikke længere holde ud at dele værelse, Søs er træt af at fungere som familiens reservemor, og Far har ikke det sædvanlige overskud til at tackle Onkel Anders’ særegne opførsel. Tilbage står Lille Per, som bare er ked af det hele. Onkel Anders tilmelder derfor familien et ophold på et familieterapisted, hvor familien skal leve som vikinger. Hjælper terapien ikke på sammenholdet, så sker der til gengæld noget, når det er Bodils liv, der er på spil.

Instruktør Martin Miehe-Renard Manuskript Gitte Løkkegaard, Martin Miehe-Renard Produktion ASA Film Genre Familiefilm

Shorta / 8. oktober

Hvad der helt nøjagtigt skete med 19-årige Talib Ben Hassi, mens han var i politiets varetægt, henstår i det uvisse. To betjente, Jens og Mike, er på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården, da meddelelsen om Talibs død kommer og et utæmmeligt raseri hos de unge fører til oprør og et krav om hævn. Pludselig er de to betjente blevet jaget vildt, og de må kæmpe for at komme ud med med livet i behold.

Instruktører Anders Ølholm og Frederik Louis Manuskript Hviid Anders Ølholm, Frederik Louis Hviid Produktion Hyæne Film Genre Action

Madklubben / 22. oktober

De tre veninder Vanja, Marie og Berling, der har kendt hinanden lige siden folkeskolen, tager på madkursus til Syditalien. De er i deres livs efterår og slås med hver deres. Marie bliver forladt af sin mand juleaften, Berling er den evige single, som fornægter alder og lever det søde liv, mens Vanja lever i minderne om sin afdøde mand. Rejsen bliver absolut ikke den tur, de havde regnet med, og de hede sydlandske aftener byder på både flirt, jalousi og sandheder, der pludselig skal på bordet. Midt i virvaret opdager de dog, at de har langt mere at byde på, end de nogensinde havde drømt om, og at det aldrig er for sent.

Instruktører Barbara Topsøe-Rothenborg Manuskript Anne-Marie Olesen Thinghuus Produktion Nepenthe Film Genre Komedie

Erna i krig / 29. oktober

Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa og Tyskland er tvunget til at indkalde alle våbenføre mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri. Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes enfoldige søn, Kalle, bliver indkaldt til den preussiske krigsmaskine. Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret, indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge med. Forklædt som ’menig Julius Rasmussen’ drager Erna i krig.

Instruktør Henrik Ruben Genz Manuskript Bo hr. Hansen Producent Nimbus Film Genre Drama

Breeder / 31. oktober

Et velkendt helsekost-firma, ejet af en målrettet forretningskvinde, udvælger og bortfører unge kvinder. Firmaet bruger kvinderne til biohacking-eksperimenter, hvor DNA fra spædbørn bliver brugt til at give rige klienter deres ungdom tilbage. På jagt efter sandheden bliver Mia selv indfanget, brændemærket og tortureret i de skumle underjordiske faciliteter. Bekendte skikkelser dukker op, og det begynder at gå op for Mia, at hun ikke er alene. Men kan hun genfinde sin egen indre styrke og undslippe mareridtet?

Instruktør Jens Dahl Manuskript Sissel Dalsgaard Thomsen Producent Beo Starling Genre Horror

Miss Osaka / 12. november

Under en rejse i Norge med sin kæreste møder Ines den forførende japanske Maria. Et møde, der ender fatalt ude i vinterlandets barske ødemarker, men bliver en ny begyndelse for Ines, der snart befinder sig under et nyt navn i en fjern og fremmed by: Osaka. Et visitkort med navnet på en natklub fører hende dybt ind i en labyrintisk parallelverden, hvor identiteterne er lige så svævende som lyden af en nænsom saxofonsolo. En af stamgæsterne viser sig imidlertid at være lige så besat af den forsvundne Maria, som Ines selv er.

Instruktører Daniel Dencik Manuskript Daniel Dencik, Sara Isabella Jønsson Produktion Haslund/Dencik Entertainment Genre Drama

Julemandens datter 2 / 12. november

Lucia er datter af Julemanden og går på Julemandsskolen. Da hendes bedste ven bliver falsk anklaget for at stjæle Kong Vinters magiske krystal, satser hun alt for at bevise hans uskyld og finde den rigtige tyv. Men det viser sig, at der er mørke kræfter på spil, som vil gøre alt for at knuse julemændene, Kong Vinter og alt, hvad de står for.

Instruktører Christian Dyekjær Manuskript Uffe Rørbæk Madsen, Lars Therkildsen Produktion Deluca Film Genre Familiefilm

Malous jul / 19. november

Malou kommer i familiepleje på en lille ø hos juleglade Bibi og Leif. Malou hader både julen og øen og vil hurtigst muligt væk. Hun indgår derfor en pagt med gårdnissen Nils, der vil hjælpe hende med at lave så meget ballade, at hun bliver smidt ud. Lige så langsomt begynder Malou dog at føle sig både set og favnet af folk på øen, og hun fortryder sin aftale med Nils. Men pagten står ikke til at ændre, med mindre Malou kan overbevise Bibi og Leif om, at de kan stole på hende. Det er første gang Malou har noget at kæmpe for og ikke imod, og den kamp vil hun for alvor gerne vinde.

Instruktører Claus Bjerre Manuskript Claus Bjerre, Frederik Meldal Nørgaard Produktion Ja Film Genre Familiefilm

Lille sommerfulg / 3. december

Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager Louise inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både dansktop musik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største... I løbet af én lang festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve.

Instruktør Søren Kragh-Jacobsen Manuskript Søren Kragh-Jacobsen Producent Snowglobe Genre Drama

Retfærdighedens ryttere / 17. december

Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

Instruktør Anders Thomas Jensen Manuskript Anders Thomas Jensen Producent Zentropa Genre Komedie

Spillefilm med senere premiere

 

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk