Kommende spillefilm

Margrete den Første / 16. september

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk storrige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Instruktør Charlotte Sieling Manuskript Jesper Fink, Maya Ilsøe, Charlotte Sieling Producent SF Film Production Producent SF Studios Production Genre Historisk drama

Forsvundet til halloween / 7. oktober

Asger og Petra har for nylig mistet deres far, og det er nu første halloween uden ham. Samtidig er Asger og deres nabo Esther gledet fra hinanden og har mistet deres gamle venskab, og der er nu lagt op til en anspændt aften i familiens skød. Men da Petra pludselig forsvinder sporløst, må Asger og Esther stå sammen om at finde den forsvundne lillesøster. De tager ud i den skøre halloween-aften, og i deres søgen efter Petra støder de på drengen Svend, udklædte zombier, tricktyve og alverdens udfordringer, inden de ender foran det uhyggelige hus, hvor den onde heks bor. Mon det lykkes dem at finde Petra, inden forældrene opdager, at hun er væk?

Instruktør Phillip Th. Pedersen Manuskript Pelle Møller Producent Copenhagen Bombay Genre Familiefilm

Skyggen i mit øje / 28. oktober

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra, på den anden side af Nordsøen, gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen.

Instruktør Ole Bornedal Manuskript Ole Bornedal Producent Miso Film Genre Historisk drama

Vildmænd / 11. november

Martin er skredet fra det hele. Til Norge. For at bo i naturen og jage sin egen føde. Som en rigtig vildmand. Men da hashsmugleren Musa pludseligt dukker op nær hans lejr – blødende og forslået efter et biluheld – bliver Martins selvrealiseringsprojekt vendt på hovedet. Snart er det umage makkerpar på flugt gennem barske fjelde, med norsk politi, Musas rivaler og Martins intetanende hustru lige i hælene.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Thomas Daneskov Mikkelsen, Morten Pape Producent Nordisk Film Spring Genre Komedie

Familien Jul og Nissehotellet / 11. november

'Familien Jul og Nissehotellet'.

Hugo på tolv år elsker stadig nisser, men bliver drillet af sine jævnaldrende. Hugo beslutter derfor at gå mod sine følelser og tvinge sig selv til at blive stor. Men da familien er på juleferie, opdager han, at der bor nisser på hotellet. Hugo prøver at fortrænge det og kæmper en indre kamp for ikke at hjælpe nissepigen Sne, der har mistet sine nisseforældre og bor alene med sine søskende. Sne vil hjem til nissernes land, men kan ikke få rensdyrene til at flyve, for hun har aldrig lært magi. Hugo beslutter sig for at hjælpe nisserne og må bruge sin nisseviden og alle sine evner.

Instruktør Carsten Rudolf Manuskript Carsten Rudolf Producent Pixy Film Genre Familiefilm

Venuseffekten / 18. november

'Venuseffekten'.

Liv er i starten af 20’erne og arbejder på familiens gartnergård i provinsen, da hun helt uforberedt forelsker sig i den kaotiske og eventyrlige Andrea, der midlertidigt er flyttet ind i en campingvogn i sin onkels æbleplantage. Liv har knap nok klippet navlestrengen til sine forældre, da Andrea brager ind i hendes liv. Da tingene samtidig tager en højst uventet drejning i familien, må Liv én gang for alle finde ud af, hvem hun er, og hvor hun hører til, og at kærlighed og familie kan se ud på mange måder.

Instruktør Anna Emma Haudal Manuskript Anna Emma Haudal Producent Motor Genre Komedie drama

Den næstsidste / 2. december

En kafkask fortælling om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en gigantisk afsides bygning for at aflæse beboernes vandmålere. Inden han ved af det, befinder han sig indespærret i en ‘Alice i IKKE eventyrland’-lignende labyrint af forhindringer. I forsøget på at slippe ud af bygningen vendes der op og ned på virkelighedsopfattelsen, rationalet og resterne af hans menneskelige eksistens.

Instruktør Jonas Kærup Hjort Manuskript Jonas Kærup Hjort Producent Tambo Film Genre Sort-humoristisk drama

Krummerne - det er svært at være 11 år / 16. december

Skærmen fylder meget i hverdagen hos familien Krumborg. Mor synes, at familien skal komme hinanden ved. Krumme foreslår skærmfri uge, så han slipper for at blive drillet henne i skolen for sin gamle skodmobil. Men hvad skal man så lave? Sammen med Vicevært Svendsen finder familien en gammel papkasse med blandt andet Kim-bøger, en togbane, en politiuniform til børn og et detektivsæt. Krumme sluger Kim-bøgerne råt og starter et detektivbureau med sin ven Tom. Da mestertyvene Tina og Jeff dukker op med den stjålne diamant fra Nationalmuseet, beslutter Krumme sig for at opklare det store diamanttyveri. Men det går ikke så let som i Kim-bøgerne, for det er nemlig svært at være 11 år, når man også vil vinde Yrsas hjerte.

Instruktør Michael Asmussen Manuskript Søren Frellesen, Torval Lervad  Producent Regner Grasten Film Genre Familiefilm

Hvidstengruppen - de efterladte / 25. december

'Hvidstengruppen - de efterladte'.

Vi følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er alle blevet henrettet. Tulle må nu efterlade sit barn, Gulle på et år, hos sin mor Gudrun, der hjemme på kroen i Hvidsten kæmper en brav kamp for at få sine døtre hjem, inden nazisterne udsletter alle fangerne som hævn for nederlaget.

Instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis Manuskript Torval Lervad  Producent Regner Grasten Film Genre Historisk drama

Du som er i himlen / 6. januar 2022

'Du som er i himlen'.

Et døgn i slutningen af 1800-tallet forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en stor søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.

Instruktør Tea Lindeburg Manuskript Tea Lindeburg Producent Motor Genre Drama

Tag min hånd / 20. januar 2022

'Tag min hån'. Foto: Maggie Olkuska

Alt kører for Maja. Hun bliver snart forfremmet til overlæge og bor sammen med sin mand, Claes, og teenagesønnen Magnus i et skønt hus, der snart får en flot dyr tilbygning. Det kommer som et chok, da Claes meddeler, at han vil skilles, og foreslår, at Maja lige logger ind på borgerservice.dk og vælger rubrikken 'straksskilsmisse'. Tryghedselskende Maja er i frit fald og forsøger at genvinde styringen over sit liv, og hun kaster sig ud på gyngende grund med en skrantende økonomi, en 20 år yngre elsker og en teenagesøn i problemer.

Instruktør Lars Kaalund Manuskript Morten Dragsted Producent Deluca Film Genre Komedie 

Spillefilm med senere premiere

 

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk