SCANDINAVIAN STAR / DR.TV 8. MARTS / DR1 9. MARTS

Scandinavian Star er den største uopklarede mordsag i Skandinavien i nyere tid. Natten til den 7. april 1990 omkom 159 mennesker som følge af en række påsatte brande på færgen Scandinavian Star, som sejlede mellem Norge og Danmark. Serien undersøger det fatale myndighedssvigt, som har ført til, at sagen aldrig er blevet opklaret. De norske og danske myndigheder begår tilsyneladende en række fejl i efterforskningen, i det der siden viser sig at være en kompliceret og international sag. Efterfølgende dækker myndighederne over deres egen uformåenhed.

Instruktør Mikala Krogh  Producere Sigrid Johnsson Dyekjær, Thomas Heinesen 

I LOVE YOU I MISS YOU I HOPE TO SEE YOU BEFORE I DIE / DR TV / 30. MARTS

Filmen er en barsk og drømmende fortælling om en ung pige, Betty, fra det vestlige USA. Hun bor i et lille hus med sine to døtre og en sammenbragt klan af voksne fra nær og fjern. Alle bærer de hinanden, alle tynger de hinanden. Filmen går tæt på Bettys både modstandsdygtige og porøse færden i et liv under fattigdomsgrænsen og på hendes længselsfulde hjerte i en verden fuld af kaos.

Instruktør  Eva Marie Rødbro  Producer  Julie Friis Walenciak

KÆRLIGHEDSBARNET / DR2 30.marts

Det er vinter i Istanbul. Et fly fra Teheran er lige landet. En ung kvinde, Leila, er flygtet ud af Iran uden at blive arresteret, og med sig har hun sin 4-årige søn, Mani, og sin elsker, Sahand. I Iran har de overtrådt alle regler, for de har haft en hemmelig affære og fået et barn, mens de begge var gift. De har ikke kunnet fortælle sandheden til deres søn, fordi utroskab straffes med døden i Iran. Så indtil flugten har Mani kun kendt sin biologiske far som "onkel". Nu søger den lille familie et fælles håb for fremtiden i Vesten, men samtidig med deres ankomst til Tyrkiet bryder FN's flygtningesystem sammen. Snart er de fanget mellem bureaukrati og frygten for at blive afsløret.

Instruktør Eva Mulvad  Producer Sigrid Jonsson Dyekjær 

EN SPLITTET FAMILIE / DR 2 31. MARTS

To læger separeres fra deres børn efter at være flygtet fra Syrien. Børnene ender alene i Tyrkiet, mens forældrene hver især sidder fast i Canada og Danmark. Fanget i et kafkask system, reduceres deres familieliv til Skype opkald. Formår de at blive genforenet? Filmen følger en familie splittet af krig, og lader publikum opleve konsekvenserne af valg foretaget under stort pres.

Instruktør Mira Jargil   Producer Kirstine Barfod  

MIN TRO (SIKHISME) / DR ULTRA / 6. APRIL

Deenpals hår er aldrig blevet klippet og går helt ned til knæene. Det, man får af Gud, skal man beholde. Han mediterer hver dag og går i templet mindst én gang om ugen. Han er fodboldmålmand og vil gerne være verdens bedste eller i hvert fald på førsteholdet. Men der er lang vej, for han er bange for at slå sig, når han skal kaste sig efter bolden og går tit i panik, når han skal skyde målspark. Det skal han træne, og på den måde bliver han også en bedre sikh. For en sikh skal være modig og stærk som en løve – og den, der vil opnå dét, må træne og meditere dagligt – og derigennem få spirituel kraft. 

Instruktør Cathrine Marchen Asmussen  Producer Lise Saxtrup

MIN TRO (JØDEDOM) / DR ULTRA / 6. APRIL

Leah har ikke nogen bedsteforældre, men kommer stadig på det jødiske plejehjem, hvor hendes bedsteforældre engang boede, og spiller violin for de gamle. Hun ved, at hun selv bliver glad, når hun gør andre glade. Da Lea på 94 fortæller om sin sorg over at have mistet sit barn, bliver Leahs tab over sine egne bedsteforældre sat i perspektiv. Det er endnu sværere at forstå Guds mening med det. Leah har besluttet sig for at leve et jødisk liv og skal snart stå Bat Mitzvah og synge fra Torahen. Hun ville ønske, at hendes bedsteforældre kunne opleve det med hende. 

Instruktør Cathrine Marchen Asmussen  Producer Lise Saxtrup

MADISON MIDT IMELLEM / DR ULTRA / 13. APRIL OG FREM

Madison på 12 år er en pige, men hun har altid talt som en af drengene i klassen, gået i drengetøj og spillet basket på drengeholdet. Men nu hvor hun er blevet ældre, synes hendes træner, at det er vigtigt, at hun også begynder spille med pigerne. Madison synes, at det er svært at vænne sig til at være på pigeholdet, men langsomt åbner hun sig for nye muligheder og oplever, at hun kan have det godt mange steder – uden at lave om på sig selv. Hun beslutter at søge ind på en elite-idrætsskole. Men er hun god nok til at komme ind – og kan hun holde ud af sige farvel til den klasse, hvor hun altid har følt, at hun har kunnet være lige den, hun er?

Instruktør Ulla Søe  Producer Mette Mailand

REJSEN TIL UTOPIA / BIOGRAFER / TBA

Familien Mo bor med deres tre børn på en idyllisk slægtsgård i de norske fjelde - eneste ulempe er, at de er nødt til at pendle på arbejde i fly. Så forældrene lider af en nagende klimasamvittighed og et stigende behov for at handle for at redde planeten og deres børns fremtid. Efter mange overvejelser beslutter de at flytte til Karise Permatopia, et selvforsynende, økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men det viser sig at være betydelig lettere at have de rigtige meninger, end at udleve dem. Sammenstødet mellem idealisme og virkelighed, individuel frihed og ansvar over for fællesskabet, sætter hverdagen på spidsen – ikke mindst i en familie, der består af fem stædige individualister og mindst lige så mange drømme.

Instruktør Erlend E. Mo Producer Lise Lense-Møller

I WALK / Biografer / TBA

"Livet er et mysterium, en form for labyrint eller gåde, der skal løses. Denne film er mit testamente – en rejse, hvorpå jeg vil lære at forstå mit liv, de beslutninger jeg har taget, og hvilke konsekvenser de har haft. Den er min søgen efter kærlighed og tilgivelse, som måske bliver forgæves." Filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth overlevede et jordskælv i Haiti, men han har ikke været i stand til at gå ordentligt siden. Filmen er en personlig dokumentar om at håndtere alderdommen, når sulten efter livet endnu ikke er stillet.

Instruktør Jørgen Leth Producer Sigrid Jonsson Dyekjær

THE RISE AND CURSE OF LUCAS GRAHAM / BIOGRAFER / TBA

Filmen følger, over 7 år, sangeren Lukas Forchhammers vej til succes, hans indre dæmoner og splittelsen bag facaden. Det enorme internationale hit 7 YEARS er skrevet om den ubærlige smerte som følger med det pludselige tab af Lukas’ far. Hittet fører til en succes og berømmelse, der på én og samme tid er Lukas’ største drøm og værste mareridt. Lukas har altid følt sig som en superstjerne, men med succesen fra 7 YEARS følger en enorm fanskare og offentlig interesse, som konstant minder ham om hans eget tab, sorg og smerte. Mens karrieren er på sit højeste, forsøger Lukas sig med at starte en familie og nye uventede udfordringer opstår.

Instruktør René Sascha Johannsen Producer Sara Stockmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  30. marts 2020

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk