Kommende kort- og dokumentarfilm

Aktuelle kort- og dokumentarfilm

SCENER FRA ET MILITÆRDIKTATUR / DR 2 OG DR TV 22.10.

Filmen fortæller historien om, hvordan militæret i Myanmar trådte ud af skyggen efter 50 års diktatur, mens demokrati-ikonet Aung San Suu Kyi, som havde tilbragt 20 år i husarrest, blev landets leder. Historien er usædvanlig fordi de to parter har et særligt greb om hinanden; militæret med deres kontrol over landets ressourcer; Aung San Suu Kyi med sin kontrol over folket. Det er en historie om, hvordan magtkampe udfolder sig og hvordan politiske fjender kan ende med at være tættere med hinanden end med dem de hævder at kæmpe for; folket. De er spillere i samme felt og de lærer hinanden at kende på tæt hold, og det påvirker dem. Det er et tveægget sværd; kompromis kan være vejen frem til at overkomme en smertefuld fortid. Desværre kan kompromiser også være vejen til at indfange hinanden og forlade visionerne. I Myanmar er det en kompliceret blanding af begge dele.

Instruktør Karen Stokkendal Poulsen Producer Vibeke Vogel 

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  18. oktober 2019

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk

Denne blok er defekt eller manglende. Du kan mangle indhold eller også kræves der, at du aktiverer det oprindelige modul.