Kommende kort- og dokumentarfilm

Aktuelle kort- og dokumentarfilm

SE MIG NÅR DU SOVER / 11. MAJ / SEIN MAGAZINE

'Fraads'/'Se mig når du sover' følger Frederik og hans vennegruppe, som befinder sig på et skillepunkt i deres liv. Hvor nogle af dem kæmper for at forblive i ungdommen, længes andre mod at blive voksne. Sammen går de igennem en sommer, som forsvinder i en musikalsk succes, og en vinter, som lægger sig over København og gør Frederik forkølet.

Sat i hverdagens rammer glider dokumentar og fiktion sammen, som Frederiks søvnløshed tager over, og vi dykker ned i årstidens tilstande af ensomhed, fordybelse og hygge.

Instruktør Mads Salbæk, Tessa Hoder  Producer Malene Flindt Pedersen

KONGERNES FALD / BIOGRAFEN / 6.JUNI

 I 1970´erne hedder kongen af dansk speedway Ole Olsen. Men de to kronprinser Hans Nielsen og Erik Gundersen ånder ham i nakken. Begge vil være den næste til at stå øverst på sejrsskamlen. Fortællingen om dansk speedways overrumplende storhedstid handler om et nært bånd mellem tre mænd, som skiftede fra venskab til splid. Filmen tager os med på en dramatisk rejse, drevet af de tre mænds ambition om at være den bedste, og skildrer med lune og kærlighed deres jyske ungdomsår, rivaliseringerne på alverdens speedwaybaner og mødet med international berømmelse.

Instruktør Mads Kamp Thulstrup  Producer Vibeke Vogel

SIGTET FOR AT REDDE LIV / DR2 & DR TV / 18. JUNI

Da flygtningekrisen rammer Europa, rejser den unge dansker Salam til Grækenland for at hjælpe. At redde flygtninge fra det Ægæiske Havs bølger bliver hans kald. Men en nat, hvor han leder efter en familie, der er forsvundet på havet, bliver Salam arresteret og anklaget for menneskesmugling. Hvis han bliver dømt risikerer han at tilbringe resten af sit liv bag tremmerne i et græsk fængsel. I de demokratiske værdiers fødeland skal Salams sag nu sætte kursen for den europæiske medmenneskeligheds fremtid. Domstolens afgørelse vil bestemme: Er det ulovligt at redde liv i Europa?

Instruktør Jonas Bruun  Producer Malene Flindt Pedersen

PATRIMONIUM / DR K & DR TV / 19. JUNI

Patrimonium er en film om den danske landadel, der konstant bevæger sig i grænselandet mellem historie og modernitet. Gennem sceniske tableauer og et skarpt øje for detaljer, undersøger filmen denne relation - og dermed tiden selv. Vi iagttager mennesket og dets bestræbelser på at finde sin plads i en verden af tradition og perfektion.

Instruktør Carl Olsson  Producer Anne Köhncke

TRANSINISTRA / 20. JUNI / BIO

Den unge Tanya bevæger sig gennem hverdagen omgivet af en gruppe jævnaldrene drenge, der alle virker til at være forelskede i hende på hver deres mere eller mindre åbenlyse måde. Ingen af dem har afsluttet skolen, og kan ikke finde arbejde, så de bruger dagene på at udforske forladte bygninger og tage os med som de skruppelløst klatrer på de stejle bygninger. Videre herfra følger vi dem gennem landskabet, hvor de ofte hænger ved søen og i græsset herom. De deler deres drømme og håb for fremtiden, men disse ses i lyset af et hårdt miljø i den tidligere sovjetiske stat, hvor fremtiden ikke altid er lige lys.

Instruktør Anna Eborn  Producer David Herdies

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid. Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  7. maj 2019.

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk