enda

Viggo Lindstrøm

(1859 – 1926)

Skuespiller. Født 12/1 1858, død 17/6 1926 - 68 år gammel. Gift med skuespillerinde Vera Lindstrøm (1882-1946).

Debuterede i Stavanger i 1880.Grundlægger og skaber af Det ny Teater (som åbnede i 1908), som han dog forlod efter tre år pga. en ubetydelig gæld. I mange år tilknyttet Dagmarteatret.

Debuterede på film i 1911 og medvirkede sporadisk hos diverse selskaber. I første halvdel af 1920'erne blev det til en række film hos Nordisk Film, hvor han bla. fik en rolle i Dreyers "Blade af Satans Bog" (indspillet 1919, premiere 1921). Viggo Lindstrøm virkede helt frem til sin død, sidst i to Fy og Bi-film hos Palladium.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Ulvejægerne 1926 Bagermester Frandsen DK/Spillefilm
Den store Magt 1925 Amalies far, kaldet "Ole Konge" DK/Spillefilm
Grønkøbings glade Gavtyve 1925 Fabrikant Gedde DK/Spillefilm
Smil og Taare 1923 Stenhuggeren DK/Spillefilm
Hans gode Genius 1922 Skibsfører Backe DK/Spillefilm
Den sidste af Slægten 1922 Grosserer Simonsen DK/Spillefilm
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Blade af Satans Bog 1921 Fader Pitou (III) DK/Spillefilm
Gudernes Yndling 1920 Teaterdirektør DK/Spillefilm
Amors Spilopper 1916 Herr Gommesen, rentier DK/Spillefilm
Buddhas Øje 1915 Mr. Thompson DK/Spillefilm
Hjertedoktoren 1913 Hans Henrik, tjener DK/Spillefilm
En behagelig Fejltagelse 1912 Manus DK/Kort fiktion
Det berygtede Hus 1912 Artistagent og bordelvært Cohn DK/Spillefilm
Den farlige Leg 1911 Gæstgiver S. Petersen DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.