enda

Victoria Carmen Sonne

(1994 – )

Skuespiller. Født 23/4 1994. Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2016.

Sonne fik sit store gennembrud i Rasmus Heisterbergs 'I blodet' (2016), som sikrede hende en Bodil, men havde inden da medvirket i adskillige afgangsfilm på filmskolen og Super16, blandt andet 'Teenland' (2014) og 'Melon Rainbow' (2015). Hun havde ligeledes markeret sig i spillefilm som 'Eliten' (2015) og 'You and Me Forever' (2012).

I 2018 blev Sonne belønnet med en Robert for Bedste kvindelige birolle for sin rolle i Hlynur Palmasons 'Vinterbrødre' og året fulgte en Bodil for hendes præstation i Isabella Eklöfs 'Holiday'. Hun har desuden medvirket i bl.a. 'Usynligt hjerte' (2018) af Laurits Flensted-Jensen, 'Psykosia' (2019) af Marie Grahtø og 'Miss Osaka' (2020) af Daniel Dencik.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Miss Osaka 2020 Ines DK/Spillefilm
Usynligt hjerte 2019 Laura DK/Spillefilm
Psykosia 2019 Jenny DK/Spillefilm
Holiday 2018 Sascha DK/Spillefilm
Sange i solen 2017 Medvirkende DK/Spillefilm
Vinterbrødre 2017 Anna DK/Spillefilm
Team Hurricane 2017 Casting-assistent DK/Dokumentarfilm
Sombra 2016 Julie DK/Kort fiktion
I blodet 2016 Emilie DK/Spillefilm
Melon Rainbow 2015 Melissa DK/Kort fiktion
Eliten 2015 Asta DK/Spillefilm
Pussy 2014 Signe DK/Kort fiktion
Teenland 2014 Medvirkende DK/Kort fiktion
You & Me Forever 2012 Sofie DK/Spillefilm
Magi i luften 2011 Therese DK/Spillefilm
Frit fald 2011 Mie DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.