enda

Ulaa Salim

(1987 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 1987 i København. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2017 med afgangsfilmen 'Fædreland', der blandt andet var nomineret til en Robert. 'Danmarks sønner' (2019) er Salims spillefilmdebut som både instruktør og manuskriptforfatter.

Salim har sammen med producer Daniel Mühlendorph stiftet produktionsselskabet Hyæne Film, som står bag Salims debutfilm 'Danmarks sønner'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Danmarks Sønner 2019 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Fædreland 2017 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Det rene hjerte 2014 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vore Fædres Sønner 2014 Instruktion, Manus, Producer DK/Kort fiktion
Min Bror 2013 Instruktion, Manus, Manuskript DK/Kort fiktion
Ung for evigt 2012 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Karim 2011 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste instruktør 2019 Seattle International Film Festival 2019 Danmarks Sønner
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2019-10-29 Danmarks Sønner
Sao Paulo Int. Film Festival 2019-10-17 Danmarks Sønner
Ghent Flanders Int. Film Festival 2019-10-08 Danmarks Sønner
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2019-09-19 Danmarks Sønner
Moscow - Royal Danish Embassy 2019-09-15 Danmarks Sønner
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019-08-17 Danmarks Sønner
Skip City International D-Cinema Festival 2019-07-13 Danmarks Sønner
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2019-07-05 Danmarks Sønner
Karlovy Vary International Film Festival 2019-06-28 Danmarks Sønner
Taipei Film Festival 2019-06-27 Danmarks Sønner
Edinburgh International Film Festival 2019-06-19 Danmarks Sønner
Shanghai International Film Festival 2019-06-15 Danmarks Sønner
Seattle International Film Festival 2019-05-16 Danmarks Sønner
Jeonju International Film Festival 2019-05-02 Danmarks Sønner
Moscow Int. Film Festival 2019-04-18 Danmarks Sønner
CPH:DOX 2019-03-20 Danmarks Sønner
Berlinale 2019-02-07 Danmarks Sønner
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 Danmarks Sønner
Rotterdam, International Film Festival 2019-01-23 Danmarks Sønner
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.